Ne plac mult ficățeii de pui, preparați fie simpli, la tigaie, fie cu sos de roșii, dar ne plac în mod deosebit acești Ficăței de pui în crustă de șunculiță afumată!
Și sunt preparați într-un mod mai deosebit, la friteuză cu aer cald.
Friteuza aceasta este o comoară în bucătăria mea, mă ajută să militez pentru un stil de viață mai sănătos, pornind de la modul de preparare al mâncărurilor.
Mă ajută să exclud o parte din grăsimile pe care le foloseam la gătit, pentru că pot pregăti la ea diverse preparate, fără pic de ulei sau alte grăsimi.
Iar timpul de preparare este mult mai scurt decât în modul clasic, deci încă un plus pentru ea.
Am mai preparat anterior, tot cu ajutorul acestei friteuze, rețeta Frigănele din pâine cu ceafă de porc și cașcaval, de care am fost tare încântați.
Porții: 4; Timp de preparare: 40 minute
Ingrediente
- 500 g ficăței de pui
- sare
- piper
- boia de ardei afumată
- cimbru
- 2 foi de dafin
- 200 g șunculiță afumată, feliată subțire
- Pentru servit:
- cartofi natur cu mult pătrunjel verde
- gogoșari în oțet
Mod de preparare pentru rețeta de ficăței de pui în crustă de șunculiță afumată