41
Dupa scurgerea celor 10 minute, adaugam berea, foile de dafin, inchidem capacul si setam programul STEW pentru 30 de minute.
Nu am ce sa spun decat ca a iesit atat de frageda si gustoasa aceasta friptura de pui in bere fara alcool, preparata la Multicooker!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1 kg carne de pui(pulpe + piept)
- 100 ml ulei
- 150 ml bere fara alcool
- condimente: piper, boia de ardei dulce,cimbru
- 1 capatana usturoi
- 2 foi de dafin
[/ingredients]
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]
Pregătim carnea
Spalam si portionam carnea de pui in bucati mai micute sa o putem invarti in vasul multicookerului.
O lasam la scurs, apoi o condimentam.
O lasam la scurs, apoi o condimentam.
Preparare Friptura de pui in bere fara alcool
Punem uleiul in vasul aparatului, conectam aparatul la sursa de curent si setam programul FRY pentru 10 minute.
Dupa doua minute adaugam carnea si o lasam sa se rumeneasca, invartind-o pe toate partile. De fapt se va colora putin.
Dupa doua minute adaugam carnea si o lasam sa se rumeneasca, invartind-o pe toate partile. De fapt se va colora putin.
Dupa scurgerea celor 10 minute, adaugam berea, foile de dafin, inchidem capacul si setam programul STEW pentru 30 de minute.
Intre timp curatam si pisam usturoiul. Il asezonam si cu condimente.
Dupa epuizarea timpului, scoatem vasul din aparat, incercam friptura(fiind de pui imediat se patrunde, mai ales ajutata de bere), scurgem din lichid, daca este prea mult, adaugam usturoiul pisat si il amestecam putin printre carne, apoi punem vasul in aparat si mai setam programul FRY pentru 10 minute, intorcand din cand in cand carnea de pe o parte pe alta. Carnea se va colora frumos si va patrunde gustul usturoiului in ea.
Dupa epuizarea timpului, scoatem vasul din aparat, incercam friptura(fiind de pui imediat se patrunde, mai ales ajutata de bere), scurgem din lichid, daca este prea mult, adaugam usturoiul pisat si il amestecam putin printre carne, apoi punem vasul in aparat si mai setam programul FRY pentru 10 minute, intorcand din cand in cand carnea de pe o parte pe alta. Carnea se va colora frumos si va patrunde gustul usturoiului in ea.
[/preparare]
2 comentarii
Pfff….nu am cuvinte, ce ma innebunesti :)))) am venit dupa miros, si arata mortales, vorba Simonei :))))
Muaah!
Da ce buna este! 🙂 Muah! Dau la schimb cu o portie de cheesecake :))