De mult aveam în plan această rețetă de Fursecuri bicolore cu ciocolată și nuci, dar lista lista fiind lungă, le-am tot amânat.
Am tot văzut la fetele de pe bucătăraș.ro rețete de fursecuri bicolore și mi-a plăcut ideea.
Însă eu am complicat puțin rețeta pentru că am adăugat mult iubitele nuci și mult adorata ciocolată.
Am folosit untură de porc și au ieșit atât de fragede și sfărâmicioase, încât se topesc instant.
Pentru cei care nu agreează untura, o pot înlocui cu unt gras. Nu vreau să fiu răutăcioasă, dar mă disperă întrebarea: ”Cu ce pot înlocui untura?” 😀
Și iar trebuie menționat că în funcție de ingredientele folosite diferă și cantitatea de făină.
Găsiți pe blog și rețeta Fursecuri cu ciocolată și aromă de mentă, sau rețeta Fursecuri cu fulgi de ovăz și nucă de cocos.
Ingrediente
- Pentru aluat fraged alb:
- 1 ou mare
- 100 gr untură de porc
- 50 gr zahăr pudră
- 50 gr zahăr vanilat
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 praf sare
- 275-300 gr făină
- Pentru aluat fraged cu ciocolată și nuci:
- 1 ou mare
- 50 gr untură de porc
- 100 gr zahăr pudră
- 100 gr ciocolată amăruie
- 50 ml lapte
- 50 gr nuci măcinate
- 2 lingurițe esență de rom
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
- 200-230 gr făină gr făină
Mod de preparare
Pregătim aluatul fraged alb, pentru rețeta Fursecuri bicolore cu ciocolată și nuci.
Punem în vasul mixerului toate ingredientele, mai puțin făina și bicarbonatul. Le mixăm până la omogenizare, adăugăm puțină făină amestecată cu bicarbonatul, apoi adăugăm, treptat, restul de făină.
Ne oprim din a adăuga făină atunci când obținem un aluat ferm și nelipicios, dar nu foarte tare.
Scoatem aluatul din vasul mixerului, îl acoperim cu folie alimentară și îl dăm la rece pentru o oră.
Pregătim aluatul fraged cu nuci și ciocolată, pentru rețeta Fursecuri bicolore cu ciocolată și nuci.
Rupem ciocolata în bucăți mici pe care le punem într-un vas, pe foc, împreună cu laptele. Amestecăm până când ciocolata este topită, apoi lăsăm compoziția să se răcească.
Ca și la aluatul alb, punem toate ingredientele în vasul mixerului, le amestecăm până la omogenizare, apoi adăugăm prima tranșă de făină cu bicarbonatul și pe urmă restul de făină.
Tot la fel vom obține un aluat ferm și nelipicios pe care îl dăm la rece învelit în folie.
Asamblare Fursecuri bicolore cu ciocolată și nuci.
După ce aluaturile s-au odihnit o oră la rece, le aducem pe masa de lucru. Le împărțim în două bucăți aproximativ egale.
Le lăsăm să se odihnească 5-6 minute, apoi, întindem pe hârtie de copt mai întâi o bucată din aluatul cu ciocolată și nuci, într-o foaie de 2-3 mm grosime.
Alături, pe masa de lucru înfăinată, întindem o foaie din aluatul alb, de aceleași dimensiuni ca și cealaltă. O rulăm pe sucitor și o aducem peste foaia de aluat cu ciocolată și nuci. Le rulăm, ajutându-ne puțin și de hârtia de copt, și decupăm ruloul în rondele de 3-4 mm grosime.
Așezăm rulourile în tavă, pe hârtie de copt și le coacem pentru 12-15 minute, la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit.
Pentru următoarea tranșă de Fursecuri bicolore cu ciocolată și nuci, așezăm mai întâi foaia de aluat alb, iar peste ea pe cea cu ciocolată și nuci. Vom obține astfel joc de culori între fursecuri. Le coacem pentru 12-15 minute.
Se pot pudra și cu zahăr după răcire, dar cred că nu este cazul, pentru că sunt frumoase așa.
Se pot păstra în cutii cu capac chiar și două săptămâni, la loc răcoros.
Să vă fie de folos!