Ne-au cucerit pe deplin, aceste minunate fursecuri cu ciocolata sau Chocolate Crinkles. Au devenit favoritele noastre de la prima degustare. Ne plac atat ca gust cat si ca aspect. Si sunt destul de simplu de preparat.
M-au ademenit fetele de pe bucataras cu tot felul de retete de fursecuri, asa ca am zis sa nu ma las nici eu mai prejos.
Credeam ca o sa migalesc mult la ele si de aceea eram rezervata in a prepara fursecuri. Dar s-a dovedit a fi mai simplu decat ma asteptam.
Pe langa reteta de fata, pentru acelasi platou cu fursecuri de sarbatori, am mai preparat si reteta de biscuiti cu scortisoara. Pe acestia i-am preparat la aparatul de waffe si tare mult ne-au placut.
Iar o alta reteta pe care o prepar an de an pentru sarbatorile de iarna este reteta de nuci umplute cu crema de ciocolata. Reteta este una veche cu amintiri din copilarie, dar putin adaptata in functie de ingredientele care se gasesc acum pe piata.
Dar mai gasiti pe blog si alte retete de fursecuri, de unde va puteti inspira.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter
Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de fursecuri cu ciocolata sau Chocolate Crinkles.
Ingrediente
- 200 gr ciocolata
- 75 gr zahar
- 2 oua
- 200 gr faina
- 50 gr unt
- 1/2 plic praf de copt
- 1 varf cutit sare
- 2 lingurite esenta de menta sau esenta preferata
- zahar pudra
Mod de preparare pentru reteta de fursecuri cu ciocolata sau Chocolate Crinkles
Mai intai vom pregati ciocolata.
Scufundam vasul in alt vas cu apa si le punem pe foc.
Cu o spatula, amestecam in vasul cu ciocolata, pentru a se omogeniza ciocolata si untul in timpul diluarii acestora.
Scoatem vasul cu ciocolata din cel cu apa si il dam la rece, dar nu lasam sa se raceasca de tot, atat cat sa suporte degetul la test.
Formam si coacem fursecuri cu ciocolata sau Chocolate Crinkles
Spargem ouale intr-un bol, adaugam putina sare si zaharul si le mixam energic pana la topirea zaharului.
Eu zaharul il rasnesc inainte, pentru a reduce din timpul mixarii.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si mixam pana se omogenizeaza bine totul, apoi adaugam ciocolata topita si esenta si amestecam bine cele doua compozitii.
Acoperim vasul co o folie si il dam la frigider pentru 1-2 ore, dupa care formam, cu mainile uscate, bilute cat o nuca pe cate le tavalim prin zahar pudra si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Daca aluatul incepe sa se lipeasca de maini, ceea ce este si normal, vom spala mainile si le vom usca, periodic.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 15 minute.
Fursecurile vor creste, dar nu prea mult si se vor crapa in timpul coacerii, ceea ce le va da un aspect placut.
Sunt delicioase si se simte puternic aroma de menta.
Mie mi-au iesit 40 de fursecuri cu ciocolata sau Chocolate Crinkles.
Spor la lucru si pofta buna la final!
Vă mai recomand de pe blog și:
4 comentarii
Simple si de mare efect. Imi plac mult fursecurile cu acest aspect, ca de pamant insetat 🙂
Daaa, imi place comparatia! :X
Foarte faina ideea cu menta. Cioco cu menta este una din combinatiile mele preferate. De fursecuri stiu ca-s bune ca le-am facut si eu doar ca ale mele au fost cu gust de portocala :). Frumoasa si prezentarea. 😉
Ador combinatia de ciocolata cu menta, am inceput sa ii obsedez pe ai casei cu combinatia asta prin cremele de la prajituri mai ales.
Te pup si te imbratisez cu drag! Sa ai sarbatori frumoase!