32
Nu sunt mare fan al ciocolatei albe, dar îmi place mult să o introduc în diverse rețete de deserturi precum și această minunată Rețetă de Fursecuri cu ciocolată albă și lămâie.
Au ieșit chiar perfecte aceste fursecuri cu ciocolată albă, aromate cu lămâie și decorate cu mac și cacao!
Sunt ușor crocante la exterior și moi la interior, iar lămâia adăugată, le-a dat un gust plăcut.
Mi-a plăcut mult aspectul fursecurilor cu griș și al biscuiților cu mac de la Rețete fel de fel și m-am gândit să împrumut și eu ideea pentru fursecurile mele. Și bine am făcut, pentru că au ieșit aspectuoase așa zebrate.
Tot din categoria rețetelor de fursecuri pentru Crăciun, mai găsiți pe blog și:
- Rețeta Turtă dulce cu glazură Royal Icing
- Rețeta Cornulețe cu vanilie și alune de pădure
- Rețeta Fursecuri cu ciocolată șsi aromă de mentă
Ingrediente
- 2 ouă
- 200 gr ciocolată albă
- 100 gr unt cu 82% grăsime
- 50 gr zahăr
- coaja și zeama de la 1/2 lămâie bio
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 1 linguriță praf de copt
- 300 gr făină
- 50 gr griș
- Pentru decor:
- 30 gr cacao
- 30 gr mac
Mod de preparare pentru rețeta de fursecuri cu ciocolată albă și lămâie
Mai întâi topim ciocolata albă împreună cu untul, la bain marie și o lăsăm să se tempereze, cât să suporte degetul temperatura.
Mixăm cele două ouă cu sarea și zahărul până se spumează foarte bine.
Adăugăm coaja de lămâie rasă fin, precum și zeama de lămâie, apoi făina amestecată cu praful de copt și grișul și omogenizăm bine compoziția. Amestecăm această compoziție cu cea cu ciocolată și unt, temperată.
Compoziția pentru fursecuri cu ciocolată albă va fi ușor moale, însă se va întări la frigider și va fi ușor de modelat.
Acoperim vasul cu o folie alimentară și îl dăm la frigider pentru cel puțin o oră.
După acest interval, pornim cuptorul la 180 de grade.
Ne umezim mâinile și formăm din compoziția pentru fursecuri biluțe de mărimea unei nuci.
O parte din biluțe le trecem prin cacao, iar o parte prin mac. Le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de aproximativ 2 cm.
Le coacem pentru 15 minute la 180 de grade. În timpul tratamentului termic fursecurile se vor dezvolta, iar cacaua și macul le va da un aspect tare plăcut.
Sunt minunate și vi le recomand cu drag!