Preparand puiul dupa reteta lui Jamie Oliver de pui in lapte, ne-am bucurat de o friptura frageda si suculenta la interior si de o crusta crocanta si aurie.
Foarte buna reteta, mai ales ca am folosit un pui crescut la curte, iar acesta nu are carnea foarte frageda. Daca nu ati incercat inca reteta, voi recomand cu mare incredere si va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas.
Ingrediente
- 1 pui mare si grasut de curte
- 500 ml lapte
- sare
- piper negru macinat
- 1 baton de scortisoara
- coaja de la o lamaie mare
- frunze de salvie uscate si maruntite de la Kotanyi
- 2 capatani mici de usturoi
Mod de preparare pentru reteta de pui in lapte
In reteta originala lista de ingrediente mai continea si ulei de masline. Eu nu am mai folosit pentru ca puiul meu a fost gras si am topit putina grasime de pe el.
Pregătim puiul
Peste puiul bine spalat, presaram sare si piper pe toate partile si il masam bine.
Il asezam intr-un vas termorezistent, in care punem si grasimea pe care am separat-o de la pui. Nu este nevoie sa o topim, se va topi singura la cuptor.
Daca folosim pui din comert, putem folosi si ulei de masline sau ulei de floarea soarelui.
Pasul de preparare pentru pui in lapte
Preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius si introducem vasul cu puiul in cuptor pentru 20 de minute pana se rumeneste puiul bine. Il mai intoarcem de pe o parte pe cealalta pentru o rumenire uniforma.
Apoi scoatem puiul din vas si inlaturam toata grasimea.
Adaugam laptele, putina salvie uscata si maruntita, coaja de lamaie, batonul de scortisoara si usturoiul necuratat, doar inlaturate capetele.
Mai presaram putina sare, daca nu a luat puiul suficienta, punem puiul inapoi in vas si dam din nou vasul la cuptor pentru 45 de minute, avand grija ca din cand in cand sa mai intoarcem puiul de pe o parte pe alta daca nu permite vasul. Daca nu putem sa-l intoarcem il stropim din cand in cand cu sosul din vas.
Eu am acoperit vasul cu capac, dar nu ermetic.
A iesit, gustos si fraged, iar sosul foarte aromat de la scortisoara si lamaie.
Am servit puiul cu cartofi la cuptor, pe care i-am stropit cu putin sos.
Din pacate, poze prea multe nu am ca tare nu imi place cum ies pe vremea asta intunecata.
Sper sa va placa si sa va fie de folos aceasta reteta de pui in lapte!
NOTĂ:
Daca se foloseste pui din comert, durata pregatirii va fi mai mica.
Poate va intereseaza si reteta de pui la cuptor umplut cu cartofi noi.
Mai puteti incerca si reteta de friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata.
Dar gasiti pe blog mai multe retete cu carne de pui, de unde va puteti inspira.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter
[/preparare]
3 comentarii
Uite ca eu nu stiam de reteta asta. La gust nu stiu cum o fi, dar arata fabulos 🙂
Uite ca eu nu stiam de reteta asta. La gust nu stiu cum o fi, dar arata fabulos 🙂
Este foarte bun la gust si tare fraged, cu toate ca eu am folosit pui de tara. >:D<