De curând am achiziționat o formă specială pentru diferite feluri de fursecuri și am pus-o la lucru preparând aceste minunate fursecuri ghindă, ciupercuțe și alte forme.
Le-am umplut cu o cremă preparată din marginile cojilor de fursecuri și cojile rupte, sfărâmate, amestecate cu nuci măcinate și o cremă fină de ciocolată.
Am avut o cremă ”greentella”, dar merge de minune finetti, sau nutella. Merge și o cremă fierbinte, cum am preparat la rețeta de nuci umplute.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 1 ou mare
- 150 g untură de porc
- 100 g unt
- 150 g iaurt
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- un praf sare
- 75 g zahăr
- 600 g făină
- 2 lingurițe esență de vanilie
- Pentru cremă:
- 150 g cremă de ciocolată
- 100 g nuci
- marginile și o parte din fursecuri( 10 fursecuri, cele mai urâte)
- 125 ml lapte
- un praf de sare
- 25 g zahăr
- Pentru pudrat:
- 50 g zahăr pudră
Porții: 70
Timp de preparare: 2 ore
Mod de preparare pentru rețeta de fursecuri ghindă, ciupercuțe și alte forme
Preparăm aluatul pentru cojile de fursecuri.
Formăm și coacem cojile pentru fursecuri ghindă, ciupercuțe și alte forme
Preparăm crema de ciocolată cu nuci
Mai multe rețete de fursecuri găsiți pe blog, în categoria Dulciuri, secțiunea Fursecuri.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
2 comentarii
Bună ziua. Se pot face formele înainte cu o săptămână și păstra în congelator.?mulțumesc
Bună! Nu aș recomanda să le țineți la congelator. După decongelare s-ar putea înmuia. Eu le fac cu 3-4 zile înainte și le țin în cutii cu capac pe balcon, sau în cămară.