Un desert de post absolut delicios este această ruladă cu aluat dospit și umplutură de dovleac!
Îmi place mult să folosesc o combinație de praf de copt și drojdie uscată la aluaturi.
Aluaturile ies mai pufoase, au o textură mai aerată și imediat se dospesc.
Folosesc acest amestec chiar și la pâine și la blaturile de pizza.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 100 ml ulei
- 150 ml apă călduță
- 450 g făină
- 50 g zahăr
- 30 g zahăr vanilat
- 3 gr drojdie uscată
- 2 gr praf de copt
- un praf de sare
- 1 linguriță esență de vanilie
- Pentru umplutură:
- 500 g dovleac plăcintar, ras
- 50 g zahăr
- 50 g zahăr vanilat
- 50 g griș
- 1/2 linguriță scorțișoară
Porții: 2 rulade/10 porții
Timp de preparare: 75 minute
Mod de preparare pentru ruladă cu aluat dospit și umplutură de dovleac
Începem cu umplutura de dovleac
Pregătim aluatul dospit
Asamblare și coacere ruladă cu aluat dospit și umplutură de dovleac
Tot din categoria deserturilor delicioase cu dovleac vă mai recomand de pe blog și rețeta de plăcintă cu dovleac și sirop de arțar. Siropul de arțar a înnobilat gustul dovleacului și al delicioasei plăcinte.
Sau poate vă interesează rețeta de prăjitură cu dovleac și nucă de cocos. Este o prăjitură cu o textură densă și ușor umedă, iar culoarea este cuceritoare.
Dar găsiți pe blog o întreagă colecție de deserturi cu dovleac, de unde vă puteți inspira.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.