28
De când am descoperit rețeta clasică de hummus, nu mă mai satur de ea, însă o testez în diverse combinații, iar de data aceasta am preparat o rețetă de Hummus cu vinete și legume trase la tigaie.
Am văzut această combinație la Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani și am știut din start că este fix pe gustul nostru.
Hummusul ne place, salata de vinete, de asemeni, iar legumele trase la tigaie, cu puțin usturoi, completează gustul în mod deosebit.
Găsiți pe blog mai multe Rețete de hummus.
Găsiți pe blog, de asemeni, mai multe Rețete de Salată de vinete.
Eu am preparat pentru rețeta de azi o salată de vinete clasică, doar cu vinete, ulei și ceapă, pentru că gustul l-a completat delicioasele legume trase la tigaie.
Ingrediente
- Pentru hummus:
- 450 gr năut fiert
- 1 linguriță tahini( pastă de susan)
- 2 căței de usturoi
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 lingură ulei de măsline
- sare și piper
- Pentru salata de vinete:
- 250 gr vinete congelate
- 1 ceapă mică
- aprox. 100 ml ulei de floarea soarelui
- sare, după gust
- Pentru legume trase la tigaie:
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras
- 2 roșii
- puțin ulei
- 2 căței de usturoi
- sare
- busuioc uscat
- Pentru servit:
- lipii de casă
Mod de preparare
Cum preparăm Rețeta Hummus cu vinete și legume trase la tigaie.
Mai întâi preparăm hummusul.
Scurgem boabele de năut din conservă, dar păstrăm și lichidul, pentru că mai folosim din el la consistența hummusului.
Punem boabele de năut în recipientul unui blender, adăugăm și uleiul de măsline, zeama de lămâie și pornim blenderul.
Mai adăugăm din lichidul de la năut pentru a potrivi consistența pastei.
Apoi, adăugăm usturoi răzuit și pasta de susan și potrivim gustul cu sare și piper.
Eu obișnuiesc să-mi prepar singură pasta de susan, Vedeți Rețeta Aici!
După ce pregătim hummusul, pregătim salata de vinete.
Tocăm ceapa solzișori, presărăm puțină sare și o amestecăm bine, apoi o acoperim cu un bol. O lăsăm așa 10-12 minute. Ceapa frecată cu sare își va intensifica gustul dulce-picant.
Scurgem bine vinetele decongelate, le așezăm peste ceapă, pe un tocător încăpător și le mărunțim bine, folosind tocătorul special, din lemn.
Amestecăm vinetele picurând, treptat uleiul, până obținem consistența și gustul optim.
După ce este gata și salata de vinete, ne ocupăm și de legumele trase la tigaie.
Tocăm legumele în cuburi aproximativ egale.
Îndepărtăm de la roșii partea zemoasă, cu semințe.
Punem puțin ulei la încins și adăugăm 2 căței de usturoi, striviți.
Adăugăm cuburile de legume și le amestecăm pentru 1 minut. Opțional, presărăm și busuioc uscat, sau dacă avem frunze proaspete de busuioc, le tocăm mărunt și le adăugăm peste legume. La final, presărăm și puțină sare.
Usturoiul se îndepărtează după ce își lasă aroma.
Pregătim și niște lipii de casă, pentru a fi rețeta completă și ne răsfățăm cu așa mâncare gustoasă, din categoria rețetelor de post.
Pe noi ne-a cucerit combinația, sper să o testați și voi.