Pentru că vara, desertul preferat este înghețata, foarte des o prepar în casă, în diverse combinații cum este și această înghețată de cocos cu mascarpone și merișoare.
De ce să cumpărăm înghețatele din comerț preparate cu tot felul de prafuri, doar pentru că sunt mai cremoase și mai gustoase? Sunt mult mai sănătoase preparate în casă, unde știm ce ingrediente folosim.
Cu un mixer, sau un blender bun putem să obținem și noi o textură cremoasă.
Iar dacă avem răbdare să mai amestecăm compoziția din 30 în 30 de minute, scăpăm și de cristalele de gheață care se formează deseori la înghețata de casă.
Eu, în lipsa unui aparat special de înghețată, am folosit preferatul meu din bucătărie, Blenderul profesional avansat G21 Perfect Smoothie Vitality, procurat din magazinul online Una Doua.
Ingrediente
- 250 g mascarpone
- 150 g iaurt cremos
- 400 ml cremă din nucă de cocos
- 50 g merișoare confiate
- zeama de la 1/2 lămâie
- 3 linguri miere
- 50 g cocos mozaic
- 100 g ciocolată neagră pentru coșulețe
Porții: 8
Timp de preparare: 10 minute
Mod de preparare
Iată cât de ușor preparăm Înghețată de cocos cu mascarpone și merișoare!
[/preparare]