Este gustos și de efect un astfel de Chec aperitiv cu dovlecel și cârnați afumați, servit ușor cald cu roșii proaspete, sau cu ketchup!
Este foarte bun și rece, luat la pachet, sau servit dimineața la mic dejun!
Îmi place mult să folosesc dovlecelul în diverse preparate, cum sunt si aceste Chiftele din dovlecel si branza, sau această Pizza cu blat de dovlecel și brânză și multe altele pe care le găsiți pe blog.
Folosesc, în special, dovlecei de grădină pentru că sunt mai cărnoși și nu atât de zemoși ca cei mici, de seră.
Am preferat să fac acest Chec aperitiv cu dovlecel și cârnați afumați nu foarte înalt pentru a se coace bine la mijloc și chiar a ieșit reușit.
Prima dată am văzut astel de checuri aperitiv pe bucătăraș.ro, site-ul meu de suflet, care este o inepuizabilă sursă de inspirație.
Ingrediente
- 1 dovlecel de grădină, mai măricel
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 3-4 căței de usturoi
- 6 felii de gogoșari în oțet
- 4 cârnați cabanos afumați, subțiri
- 100 g brânză proaspătă de vaci
- 200 g parmezan ras
- 100 ml ulei
- 150 g iaurt cremos
- 3 ouă medii
- 300 g făină
- 1 plic praf de copt
- sare
- piper
- busuioc
- cimbru
- 1/2 legătură mărar verde
- 1/2 legătură pătrunjel verde
- puțină mozzarella rasă, pentru decor
- 2-3 roșii cherry
Mod de preparare
Pregătim ingredientele pentru Chec aperitiv cu dovlecel și cârnați afumați
Preparare Chec aperitiv cu dovlecel și cârnați afumați