Legume trase la tigaie cu sos de rosii

de Maria Udrea
8 comentarii

Legume trase la tigaie cu sos de rosii, o mancarica usoara si gustoasa, cu legume proaspete.

Este o reteta perfecta pentru perioadele de post, sau pentru atunci cand dorim ceva simplu si usor.

Putem adauga mai multe legume. Ar merge si putin dovlecel si o vanata si tot ce doreste fiecare. Eu am preparat-o rapid, cu ce am avut in camara si frigider.

Din aceeasi categorie de mancaruri bune si rapide, de post, va mai recomand si:

Reteta de Fasole verde cu ghebe si usturoi

Reteta de cartofi la cuptor cu legume caramelizate

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Legume trase la tigaie cu sos de rosii

Printează
Porții: 4 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.8/5
( 4 vot(uri) )

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1/2 radacina pastarnac
  • 1/2 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina mica
  • 1 fir praz
  • 1 ardei kapia, rosu
  • 5 catei usturoi
  • 200 gr pasta de rosii
  • 100 ml apa
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • 2 foi dafin
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • 50 ml ulei de masline
  • patrunjel verde

 

Portii: 4;

Timp de preparare: 40 minute

Mod de preparare pentru reteta de legume trase la tigaie cu sos de rosii

Curatam toate legumele de coaja, de seminte sau ce mai au ele si le spalam.
Radacinoasele le taiem in rondele, sau sferturi de rondele.
Ardeiul il taiem julien ca da mai bine asa in farfurie.
Taiem si prazul tot rondele, la fel si cateii de usturoi.
Punem uleiul intr-o tigaie pe foc, iar cand se incinge, adaugam radacinoasele. Presaram putina sare peste ele si le intoarcem de pe o parte pe alta sa se soteze uniform.

Legume-trase-la-tigaie-cu-sos-de-rosii-1 Legume-trase-la-tigaie-cu-sos-de-rosii-2

Cand radacinoasele incep sa se patrunda usor, adaugam ardeiul. Iar dupa 5 minute adaugam si prazul si rondelele de usturoi si completam cu putina apa.

Legume-trase-la-tigaie-cu-sos-de-rosii-3 Legume-trase-la-tigaie-cu-sos-de-rosii-4

Asezonam legumele cu condimente, punand pentru inceput cate un praf din fiecare si foile de dafin.
Acoperim tigaia si lasam legumele sa se inabuse usor. Urmarim sa nu se inmoaie prea rau sa avem de fapt o fleasca in tigaie, trebuie sa fie usor patrunse.
Adaugam pasta de rosii si o lingurita de zahar. Mai completam cu putina apa, amestecam de cateva ori, apoi gustam si mai asezonam daca este cazul cu condimente si sare.

Legume-trase-la-tigaie-cu-sos-de-rosii-6 Legume-trase-la-tigaie-cu-sos-de-rosii-8

Dupa stingerea focului adaugam patrunjel verde tocat.
Este o mancare tocmai potrivita pentru o cina usoara.

Pofta buna!

 

Rețete înrudite

8 comentarii

Haplea 26 February 2015 - 18:24

Delicioase si sanatoase!

Răspuns
Maria Udrea 26 February 2015 - 18:30

Chiar sanatoase si fara calorii :))

Răspuns
Paula Gafitescu 26 February 2015 - 20:52

O mancarica delicioasa de post! Te pup!

Răspuns
Maria Udrea 26 February 2015 - 21:11

Da, Paula, ceva bun si usor! Pupici!

Răspuns
Diaconta 27 February 2015 - 7:44

Ce bine arata mancarea ta.Si atat de colorata.

Răspuns
Maria Udrea 27 February 2015 - 7:52

Multumesc, Dia! Incercam putin regim sa ne abatem de la mancarurile mai grase si cu multa carne.

Răspuns
simonacallas 27 February 2015 - 9:59

Delicios de bine arata, frumos colorate si apetisante <3 Cu asa meniu, as tine tot postul 🙂

Răspuns
Maria Udrea 27 February 2015 - 10:17

Multumesc, Simona, pentru aprecierile tale! :X

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.