28
Foarte gustoasă și hrănitoare, această salată de cuscus cu fasole roșie și murături, potrivită, mai ales, pentru o zi de post!
Fasolea roșie conservată, de la Sun Food și cuscus -ul de la Savo Vita, hidratat în apă fiartă cu legume uscate și puțin ulei de cocos, s-au combinat perfect cu murăturile din cămara mea.
A ieșit un preparat aromat, gustos și foarte sățios!
Ingrediente
- 100 g cuscus
- 100 ml apă
- 1 linguriță, cu vârf, ulei de cocos, solid
- 1 linguriță legume uscate Sano Vita
- 400 g fasole roșie Sun Food
- 3 castraveciori murați
- 4 felii de gogoșari murați
- câteva rondele de morcovi murați
Porții: 4
Timp de preparare: 20 minute
Mod de preparare
Preparare cuscus
Punem cuscusul într-un vas.
Punem apa la fiert împreună cu legumele uscate.
O lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote, apoi stingem focul.
Adăugăm uleiul de cocos, amestecăm până acesta se topește și turnăm totul peste cușcușul din vas.
Amestecăm bine cușcușul, așa încât tot să fie umezit de apă și îl lăsăm să se hidrateze, acoperind vasul cu un capac.
Mai amestecăm din când în când în vas, să se hidrateze cușcușul uniform.
Pregătim celelalte ingrediente pentru salată de cuscus cu fasole roșie și murături
Scurgem boabele de fasole roșie de lichidul în care au stat și le trecem prin jet de apă rece.
Scurgem castraveciorii murați și morcovii și îi feliem subțire, iar gogoșarii îi tăiem în fâșii mici.
Amestecăm boabele de fasole cu murăturile apoi adăugăm și cuscusul hidratat, care s-a răcit între timp.
Sare sau alte condimente nu mai este nevoie să adăugăm, pentru că avem murăturile sărate și, eventual, ușor picante.
Puțină verdeață putem să adăugăm, pătrunjel, mărar, frunze de busuioc, pentru un plus de prospețime, însă avem printre legumele uscate și puțină verdeață uscată.
Legumele uscate și uleiul de cocos, dau gust bun cușcușului și arome plăcute.
Putem servi salata simplă, pentru că este sățioasă și poate ține loc de orice masă.
O putem lua chiar și la pachet, constituind masa de la serviciu.