9
Pentru atunci când vrei să vezi un film bun și nu ai clasicele floricele de porumb, este tocmai potrivit acest Năut crocant cu pesmet și parmezan.
Eu l-am pregătit la friteuza cu aer cald( Hot Air Fryer), de la Aloshop.tv., că tare utilă este și multe se pot pregăti la ea, într-un timp scurt.
L-am condimentat cu boia și chimen, condimentele mele favorite și a ieșit tare delicios.
Mai multe rețete pregătite la friteuza cu aer cald vedeți AICI.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1 conservă de năut fiert( 400 gr)
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri parmezan ras
- 1/4 linguriță sare
- 1 linguriță boia de ardei dulce și afumată
- 1/2 linguriță chimen măcinat fin
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Iată cum procedăm pentru a pregăti Năut crocant cu pesmet și parmezan!
Scurgem năutul de lichidul din conservă și îl trecem prin jet de apă rece.
Îl lăsăm într-o sită să se scurgă bine și îl tamponăm cu prosoape absorbante.
După ce este bine uscat, stropim năutul cu ulei de măsline, pentru a avea aderență la el condimentele și celelalte ingrediente.
Într-un bol, amestecăm pesmetul cu parmezanul, sarea, boiaua de ardei și chimenul.
Răsturnăm năutul în bolul cu aceste ingrediente și îl amestecăm bine să se îmbrace cât mai uniform cu amestecul respectiv.
Transferăm năutul în sita friteuzei și încercăm să-l răsfirăm cât mai bine.
Pornim friteuza pe modul manual, pentru 15 minute, la 180 de grade.
După acest interval și după intervalul de 10 secunde, în care ventilatorul friteuzei mai funcționează, scoatem sita cu Năut crocant cu pesmet și parmezan.
Cu o spatulă, mai amestecăm puțin năutul, îl desfacem dacă s-a lipit și verificăm dacă este crocant cum îl dorim.
Dacă nu este suficient de crocant, introducem sita în friteuză și îl mai coacem pentru 10-15 minute. Eu l-am mai lăsat 10 minute și a fost așa cum l-am dorit.
Condimentele le poate alege fiecare, după preferințe.
Să vă fie de folos!
[/preparare]