Inițial am vrut să fac un cremșnit simplu, doar cu crema în două culori, dar pe parcurs am improvizat și a ieșit această minunată prăjitură cu aluat rulat cu scorțișoară.
Ideea aluatului sub formă de rondele cu scorțișoară am preluat-o de pe Tweested, un site pe care îl urmăresc pe facebook.
Aluatul meu este unul simplu, pe care îl folosesc adesea la rețetele de cremșnit, doar că de data aceasta l-am foietat cu un strat de scorțișoară.
Și cremele sunt la fel de simple, creme de lapte cu amidon și ciocolată albă și neagră.
Îmi plac aceste creme pentru că sunt simple, fără ouă, le-am preparat și la rețeta Rulouri cu vanilie și rulori cu cacao, dar și la alte rețete de prăjituri.
Găsiți în site mai multe Rețete de Cremșnit, cu aluat de casă, dar și cu aluaturi din comerț.
Porții: 20; Timp de preparare: 60 minute; Dimensiuni: 20/25 cm
Ingrediente
- Pentru foile de aluat rulat cu scorțișoară:
- 350 gr făină
- 1 praf sare
- 150 ml apă rece
- 50 ml ulei
- 125 gr unt
- 2 lingurițe scorțișoară
- 1 lingură zahăr brun
- 3 linguri făină
- Pentru cremele de lapte cu ciocolată:
- 1500 ml lapte
- 150 gr amidon
- 50 gr făină
- 100 gr zahăr
- 100 gr ciocolată amăruie
- 100 gr ciocolată albă
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 2 lingurițe esență de rom
- 250 gr unt cu 82% grăsime
- 1 praf sare
- În plus:
- 18 biscuiți petit beurre
- puțin zahăr pudră vanilat, pentru decor
Mod de preparare pentru prăjitură cu aluat rulat cu scorțișoară
Pregătim aluatul
Între timp, pregătim cremele pentru Prăjitură cu aluat rulat cu scorțișoară.
Coacem foile pentru Prăjitură cu aluat rulat cu scorțișoară.
Asamblare Prăjitură cu aluat rulat cu scorțișoară.
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.