Negresă cu zahăr caramelizat și cremă de nuci

de Maria Udrea
4 comentarii
Negresă cu zahăr caramelizat și cremă de nuci

Această negresă cu zahăr caramelizat și cremă de nuci cu lapte condensat a ieșit chiar deosebită.

Negresa este prăjitura favorită,atunci când avem pofta de desert, cred că o prepar cel mai des, dar de fiecare dată în altă variantă. Una dintre variantele preferate este negresa cu ciocolată și cremă de lămâie, o combinație pe care v-o recomand cu drag.

La rețeta de față, bezeaua de albușuri opărită cu sirop de zahăr caramelizat, a dat un gust deosebit blatului, iar crema de nuci cu lapte condensat, a înnobilat-o pe deplin.

Ingrediente

  • Sirop:
  • 200 g zahăr
  • 400 ml lapte
  • Blat:
  • 8 ouă
  • 200 ml sirop
  • 150 g nucă tăiată grosier
  • 200 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 25 g cacao
  • un praf sare
  • Crema:
  • 200 g nucă măcinată
  • 200 g lapte condensat Delatte
  • 250 g mascarpone
  • un praf sare

Porții: 20

Dimensiuni forma de copt: 23/36 cm

Timp de preparare: 90 de minute

Mod de preparare pentru negresă cu zahăr caramelizat și cremă de nuci 

Preparăm blatul 

Separăm albușurile de gălbenușuri, presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm spumă.
Preparăm apoi siropul.
Caramelizăm zahărul și adăugăm laptele fierbinte peste el, amestecând continuu până se diluează tot zahărul.
Turnăm, în fir subțire, 200 ml din sirop, peste albușurile bătute și le mixăm până se omogenizează, apoi, înlăturăm mixerul și folosim o spatulă, pentru a nu se lăsa bezeaua.
Adăugăm, treptat, gălbenușurile, nuca măcinată grosier și la final făina cernută împreună cu cacaua și praful de copt, amestecând ușor după fiecare adaos, cu mișcări circulare, de jos în sus, până la omogenizare.
Întindem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și o dăm la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute, sau până trece testul cu sobitoarea.
Lăsăm apoi blatul să se răcească și îl însiropăm cu siropul de zahăr caramelizat, oprit.

Preparăm crema de nuci

Măcinăm nuca fin.
Încălzim laptele condensat pe baie de aburi, până aproape de punctul de fierbere și îl adăugăm, treptat, peste nuca măcinată, amestecând intens, așa încât nuca să se opărească și să se hidrateze bine.
Lăsăm compoziția să se răcească, apoi o mixăm împreună cu mascarponele și un praf de sare și o întindem uniform peste blatul de negresă, însiropat.
Dăm negresa cu zahăr caramelizat și cremă de nuci cu lapte condensat la rece pentru 30 de minute, apoi o putem porționa și savura cu mare poftă.

Să vă fie de folos!

Negresă cu zahăr caramelizat și cremă de nuciNegresă cu zahăr caramelizat și cremă de nuci
Găsiți pe blog mai multe rețete de negresă, simple sau cu diferite creme.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Rețete înrudite

4 comentarii

Adina 3 September 2022 - 23:26

Bună seara! De unde se cumpără laptele condensat?

Răspuns
Maria Udrea 4 September 2022 - 0:32

Bună! Găsiți lapte condensat în toate hipermarketurile. Îl găsiți pe același raft cu frișca, smântâna lichidă, sau cea vegetală.

Răspuns
Balog Adina 22 September 2022 - 7:27

Siropul se toarna cald peste spuma din albusuri batuta sau rece ? Multumesc

Răspuns
Maria Udrea 22 September 2022 - 11:05

Da, practic se opăresc albușurile ca la bezeaua italiană.

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.