18
Un preparat de post, delicios și destul de sănătos acest orez brun cu sos de soia și legume uscate.
Chiar dacă fierbe mai greu decât orezul obișnuit, este mult mai sănătos și mai gustos orezul brun.
Iar pentru acest preparat gustos, am folosit orez brun de la Sano Vita și legume uscate tot de la Sano Vita, niște ingrediente naturale, pe care n-ai cum să nu le îndrăgești.
Iar în combinație cu sosul de soia a ieșit ceva pur și simplu delicios!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 250 g orez brun prefiert Sano Vita
- 1 lingură amestec de legume uscate Sano Vita
- 100 ml sos de soia
- 50 ml ulei de măsline
- 500 ml apă
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- sare, după gust
- piper, după gust
- câteva fire de pătrunjel verde
- frunze de busuioc
[/ingredients]
Porții: 6-8
Timp de preparare: 75 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]
Pregătim ingredientele pentru Orez brun cu sos de soia și legume uscate
Punem orezul într-o sită și îl clătim bine pentru a scăpa de impuritățile din el.
Îl lăsăm să se scurgă, până pregătim și restul ingredientelor.
Curățăm ceapa și o tocăm solzișori.
Curățăm usturoiul și tocăm rondele un grăunte, iar pe celălalt îl vom răzui pe parcurs.
Spălăm pătrunjelul și frunzele de busuioc și le lăsăm la scurs.
Preparare Orez brun cu sos de soia și legume uscate
Punem apa la fiert împreună cu jumătate din sosul de soia.
Punem uleiul la încins și călim ceapa în el, împreună cu grăuntele de usturoi tocat rondele.
Când ceapa devine aurie, adăugăm orezul și îl amestecăm intens, să se ungă bob cu bob.
Îl amestecăm așa 2-3 minute, apoi adăugăm puțină apă fierbinte și legumele uscate.
Acoperim vasul și lăsăm orezul să fiarbă până absoarbe cantitatea de lichid.
Adăugăm din nou apă fierbinte și iar lăsăm orezul brun să fiarbă acoperit, până absoarbe toată apa.
Procedăm așa punând apa treptat, pentru a obține un orez bine hidratat și pentru a-și păstra bobul întreg.
Spre final de fierbere, vom adăuga restul de sos de soia, un cățel de usturoi răzuit, 2-3 frunze de busuioc rupte mărunt, un praf de piper proaspăt măcinat și, dacă mai este cazul, puțină sare.
După stingerea focului, lăsăm orezul 15-20 de minute acoperit cu capac, pentru a-și continua hidratarea.
În timpul servirii, presărăm pătrunjel verde, tocat.
Acest orez brun cu sos de soia și legume uscate, poate constitui o garnitură de post perfectă pentru a fi servită cu diverse salate, chiftele și șnițele de post, sosuri, etc.
Mulțumesc pe această cale celor de la Sano Vita, ale căror ingrediente naturale le ador!
[/preparare]