Tartă cu mere aromată cu scorțișoară și cocos

de Maria Udrea
0 comentarii
Tartă cu mere aromată cu scorțișoară și cocos

A primit notă maximă, cu plus,  această tartă cu mere aromată cu scorțișoară și cocos.

Combinația de mere cu scorțișoară e îndrăgită de toată lumea, însă uleiul de cocos, folosit la aluat, i-a dat o aromă chiar deosebită.

Foarte puțin îndulcită, cu zahăr brut de la Savo Vita, pentru că merele au avut dulceața lor, completând gustul de dulce exact cât a fost necesar.

Deasupra am ales să o îmbrac în rondele de mere presărate cu scorțișoară și zahăr brut și au avut acel gust de mere coapte, pe care îl îndrăgeam în copilărie.

Tartă cu mere aromată cu scorțișoară și cocos

Tartă cu mere aromată cu scorțișoară și cocos

Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 g făină
  • 100 ml ulei de cocos Sano Vita
  • 2 linguri zahăr brut Sano Vita
  • 50 ml apă minerală
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • Pentru umplutură:
  • 700 g mere răzuite
  • 2 linguri zahăr brut
  • 1 lingură amidon Sano Vita
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 1 lingură ulei de cocos
  • Pentru decor:
  • 3 mere feliate
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 linguriță ulei de cocos
  • 1 lingură zahăr brut
  • puțină scorțișoară
  • zahăr pudră

Porții: 8

Timp de preparare: 60 minute

Dimensiuni forma de copt: 13/35 cm

Mod de preparare

Preparăm mai întâi umplutura de mere cu scorțișoară și cocos

Spălăm bine merele și dacă nu au coaja deteriorată, le dăm pe răzătoare cu coajă cu tot.
Le amestecăm cu zahărul și le punem pe foc, doar până acesta se topește și se formează sirop.
Adăugăm scorțișoara, și uleiul de cocos, stingem focul și amestecăm bine compoziția de mere.
O dăm, apoi la rece, până pregătim aluatul.

Preparare aluat pentru Tartă cu mere aromată cu scorțișoară și cocos

Cernem 300 g de făină într-un vas.
Adăugăm peste ea, uleiul de cocos solidificat și rece, un praf de sare și zahărul brut.
Dizolvăm bicarbonatul în zeama de lămâie, apoi adăugăm apa minerală peste el.
Începem să frământăm aluatul, amestecând făina cu zahărul și uleiul de cocos, cu vârful degetelor.
Picurăm treptat și apa minerală amestecată cu zeama de lămâie și frământăm un aluat ușor ferm și nelipicios.
Adăugăm făină, atât cât să nu se mai lipească aluatul de mâini.
Eu am pornit de la 300 g, dar am mai adăugat  aproximativ 50 g pe parcurs, plus puțină pentru a înfăina masa.
Împachetăm aluatul în folie și îl dăm la frigider pentru 30 de minute, timp în care se răcește și compoziția de mere.

Asamblare Tartă cu mere aromată cu scorțișoară și cocos

Scoatem aluatul de la rece și îl întindem mai întâi pe masa înfăinată, într-o foaie ceva mai mare decât dimensiunile tăvii.
O rulăm pe sucitor și o transferăm în tavă.
O întindem în strat uniform atât la baza tăvii, cât și pe pereții acesteia.
Cu o furculiță, o înțepăm din loc în loc, pentru a o ajuta să se coacă uniform și a-și păstra forma.
Adăugăm în compoziția de mere și amidonul, în funcție de consistența acesteia.
Eu am apreciat că este necesară o lingură de amidon, pentru a avea o compoziție mai fermă și a nu curge când voi porționa tarta.
Întindem compoziția de mere în interiorul tartei și o nivelăm uniform.
Spălăm cele 3 mere, le îndepărtăm cotoarele și le feliem pe rotund, dar nu foarte subțire.
Le stropim cu puțină zeamă de lămâie să nu oxideze imediat, apoi le ungem cu puțin ulei de cocos.
Le așezăm frumos deasupra tartei, petrecându-le să nu se vadă golul din mijlocul lor.
Presărăm puțin zahăr și scorțișoară peste ele.
Coacem delicioasa tartă pentru 25-30 de minute, la 180 de grade, sau până când aluatul este bine rumenit, iar merele de deasupra bine pătrunse.
O lăsăm, apoi să se răcească, să o putem porționa frumos.
Opțional, o pudrăm cu zahăr pudră.
Sper să vă încânte rețeta mea și să vă fie de folos!

Vă recomand de pe blog și rețeta de rulouri de post, în care folosim aceleași arome ca și la tartă.

Dar găsiți mai multe astfel de rețete pe blog, în secțiunea ”Dulciuri/Dulciuri de post”.

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.