A primit notă maximă, cu plus, această tartă cu mere aromată cu scorțișoară și cocos.
Combinația de mere cu scorțișoară e îndrăgită de toată lumea, însă uleiul de cocos, folosit la aluat, i-a dat o aromă chiar deosebită.
Foarte puțin îndulcită, cu zahăr brut de la Savo Vita, pentru că merele au avut dulceața lor, completând gustul de dulce exact cât a fost necesar.
Deasupra am ales să o îmbrac în rondele de mere presărate cu scorțișoară și zahăr brut și au avut acel gust de mere coapte, pe care îl îndrăgeam în copilărie.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 350 g făină
- 100 ml ulei de cocos Sano Vita
- 2 linguri zahăr brut Sano Vita
- 50 ml apă minerală
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- Pentru umplutură:
- 700 g mere răzuite
- 2 linguri zahăr brut
- 1 lingură amidon Sano Vita
- 2 lingurițe scorțișoară
- 1 lingură ulei de cocos
- Pentru decor:
- 3 mere feliate
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 linguriță ulei de cocos
- 1 lingură zahăr brut
- puțină scorțișoară
- zahăr pudră
Porții: 8
Timp de preparare: 60 minute
Dimensiuni forma de copt: 13/35 cm
Mod de preparare
Preparăm mai întâi umplutura de mere cu scorțișoară și cocos
Preparare aluat pentru Tartă cu mere aromată cu scorțișoară și cocos
Asamblare Tartă cu mere aromată cu scorțișoară și cocos
Vă recomand de pe blog și rețeta de rulouri de post, în care folosim aceleași arome ca și la tartă.
Dar găsiți mai multe astfel de rețete pe blog, în secțiunea ”Dulciuri/Dulciuri de post”.