Atunci cand ne saturam de clasicele chiftele, le putem imbunatati, preparand aceste oua scotiene sau chiftele cu surprize la interiorț Vor arata foarte bine printre aperitivele unei mese festive!
Ies mult mai aspectuoase daca se folosesc oua de prepelita, sau niste oua mai micute.
Putem prepara aceste chiftele cu surprize la interior și dupa Sarbatorile Pascale, cand sigur vom ramane cu multe oua vopsite.
O altă reteta in care putem folosi ouale fierte, este reteta de oua pane cu sos de iaurt si castraveti murati. Ouale fierte sunt umplute de data aceasta cu o pasta de ton si galbenusurile aferente.
Urmariti mai jos ingredientele si modul de preparare pentru reteta de chiftele cu surprize la interior sau ouale scotiene.
Ingrediente
- 6 oua fierte, tari
- 600 gr carne tocata(vita+porc)
- 1 capatana usturoi
- boia de ardei iute
- sare dupa gust
- 2 oua crude
- 100 gr faina(cu aproximatie)
- 150 gr pesmet
Mod de preparare pentru reteta de oua scotiene
Adaugam oul crud si omogenizam bine amestecul, apoi il impartim in 6 parti.
Celalalt ou crud il amestecam cu o lingurita de faina și un praf de sare.
Când ouale s-au racit complet, le curatam de coajă, le trecem prin faina apoi le imbracam cu carnea tocata, pe toate partile.
Presam bine carnea peste oua, formand astfel niste bulete ceva mai mari decat mingea de ping pong, apoi trecem fiecare bulet prin oul amestecat cu faina, iar la final prin pesmet.
Asezam buletele in tava tapetata cu hartie de copt, sau pur si simplu punem fiecare bulet in hartie pentru briose. Dam tava la cuptor pentru 45 minute la 180 de grade, pana cand acestea se rumenesc bine pe toate partile.
Se pot prepara si prajite in baie de ulei incins, dar sunt ceva mai sanatoase preparate la cuptor.
Aceste oua scotiene vor fi foarte apreciate, printre aperitive, la o masa de sarbatoare!
Se pot taia in jumatati, in sferturi sau in felii rotunde.
Pofta buna!
8 comentarii
Sarbatori fericite,un An Nou cu bucurii si multe realizari!!
LA MULTI ANI!!
Multumesc, la fel si tie, Lulu! Sarbatori cu liniste si sanatate, alaturi de cei dragi! La multi ani!
Super idee, m-a cucerit. Fiindca ne plac mult si chiftelele si ouale, combinatia o sa ne incante 🙂 Sarbatori frumoase in continuare :X
Si mie mi-a placut mult ideea! Sarbatori fericite si voua!
Eu fac din astea mereu dupa Paste, ca raman oua multe.
Arata bine printre legumele colorate!
Da, uite de Paste nu am facut, dar cred ca am sa fac. 🙂
arata foarte bine,de mult timp le-am ochit si maine le-a venit randul sa le fac
multumesc Merisor pentru reteta
Multumesc si eu de vizita, Vero! Sa ai spor si sper sa-ti placa!