Oua scotiene sau chiftele cu surprize

de Maria Udrea
8 comentarii
Oua scotiene

Atunci cand ne saturam de clasicele chiftele, le putem imbunatati, preparand aceste oua scotiene sau chiftele cu surprize la interiorț Vor arata foarte bine printre aperitivele unei mese festive!

Ies mult mai aspectuoase daca se folosesc oua de prepelita, sau niste oua mai micute.

Putem prepara aceste chiftele cu surprize la interior și dupa Sarbatorile Pascale, cand sigur vom ramane cu multe oua vopsite.

O altă reteta in care putem folosi ouale fierte, este reteta de oua pane cu sos de iaurt si castraveti murati. Ouale fierte sunt umplute de data aceasta cu o pasta de ton si galbenusurile aferente.

Urmariti mai jos ingredientele si modul de preparare pentru reteta de chiftele cu surprize la interior sau ouale scotiene.

Ingrediente

  • 6 oua fierte, tari
  • 600 gr carne tocata(vita+porc)
  • 1 capatana usturoi
  • boia de ardei iute
  • sare dupa gust
  • 2 oua crude
  • 100 gr faina(cu aproximatie)
  • 150 gr pesmet

Mod de preparare pentru reteta de oua scotiene

Fierbem ouale pentru 10 minute, in apa cu putina sare si putin otet( pentru a nu se sparge), dupa care scurgem apa, le crapam usor si le scufundam in apa rece.
Tocam carnea impreuna cu usturoiul curatat si presaram peste acestea, sare si boia de ardei iute.
Putem sa punem orice condimente preferam, pentru a fi cat mai gustoase chiftelele.
Adaugam oul crud si omogenizam bine amestecul, apoi il impartim in 6 parti.
Celalalt ou crud il amestecam cu o lingurita de faina și un praf de sare.

Când ouale s-au racit complet, le curatam de coajă, le trecem prin faina apoi le imbracam cu carnea tocata, pe toate partile.
Presam bine carnea peste oua, formand astfel niste bulete ceva mai mari decat mingea de ping pong, apoi trecem fiecare bulet prin oul amestecat cu faina, iar la final prin pesmet.
Asezam buletele in tava tapetata cu hartie de copt, sau pur si simplu punem fiecare bulet in hartie pentru briose. Dam tava la cuptor pentru 45 minute la 180 de grade, pana cand acestea se rumenesc bine pe toate partile.

Se pot prepara si prajite in baie de ulei incins, dar sunt ceva mai sanatoase preparate la cuptor.

Aceste oua scotiene vor fi foarte apreciate, printre aperitive, la o masa de sarbatoare!
Se pot taia in jumatati, in sferturi sau in felii rotunde.

Pofta buna!

 

Oua-scotiene-1 Oua-scotiene-2 Oua-scotiene-3 Chiftele cu surprize la interior

Rețete înrudite

8 comentarii

Lulu Iancu 27 December 2014 - 6:31

Sarbatori fericite,un An Nou cu bucurii si multe realizari!!
LA MULTI ANI!!

Răspuns
Maria Udrea 27 December 2014 - 7:51

Multumesc, la fel si tie, Lulu! Sarbatori cu liniste si sanatate, alaturi de cei dragi! La multi ani!

Răspuns
simonacallas 27 December 2014 - 8:07

Super idee, m-a cucerit. Fiindca ne plac mult si chiftelele si ouale, combinatia o sa ne incante 🙂 Sarbatori frumoase in continuare :X

Răspuns
Maria Udrea 27 December 2014 - 8:19

Si mie mi-a placut mult ideea! Sarbatori fericite si voua!

Răspuns
Tania Dabu 29 December 2014 - 5:03

Eu fac din astea mereu dupa Paste, ca raman oua multe.
Arata bine printre legumele colorate!

Răspuns
Maria Udrea 29 December 2014 - 7:25

Da, uite de Paste nu am facut, dar cred ca am sa fac. 🙂

Răspuns
vero 8 January 2016 - 8:46

arata foarte bine,de mult timp le-am ochit si maine le-a venit randul sa le fac
multumesc Merisor pentru reteta

Răspuns
Maria Udrea 8 January 2016 - 13:10

Multumesc si eu de vizita, Vero! Sa ai spor si sper sa-ti placa!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.