Dacă tot am copt mulți ardei toamna aceasta, pentru zacuscă și conservele de roșii, am preparat, printre altele și o rețetă de supă cremă de ardei copți cu usturoi. Foarte gustoasă este, mai ales servită cu crutoane aromate.
Vedeți aici și: rețeta pentru crutoane aromate!
Ardeii copți se combină tare bine cu usturoiul. Adăugăm usturoi, deseori și la salata de ardei copți – vedeți aici rețeta!
Ne plac foarte mult ardeii copți, atât în salată cât și în alte preparate. Una dintre rețetele cu ardei copți adorată de întreaga familie este rețeta de mâncare de ardei copți cu brânză de burduf. Este o mâncare dulce-acrișoară, iar brânza de burduf adăugată la final de preparare îi dă un gust deosebit. Iar pentru a ne bucura de gustul ardeilor copți și mai târziu, în sezonul rece, pun câteva pachete cu ardei copți și la congelator. Iar pentru salată, pun ardei copți la borcan, în oțet.
Ce conține rețeta de supă cremă de ardei copți cu usturoi
Pentru rețeta de supă cremă, pe lângă ardeii copți și usturoi, mai adăugăm și alte legume: ceapă, morcovi, cartofi, etc. Important este ca ponderea să o dețină ardeii copți. Eu am preparat-o în varianta de post, dar se poate adăuga și smântână, pentru cremozitate și gust delicios.
Servită cu crutoane de pâine aromate, este și gustoasă și sățioasă. Vă recomand să încercați rețeta, dacă nu ați făcut-o până acum!
Iar dacă doriți să experimentați și alte preparate cu ardei copți, găsiți pe blog o colecție de astfel de rețete. Tastați cuvintele ”ardei copți” în caseta de căutare și le veți descoperi.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de supă cremă de ardei copți cu usturoi.

INGREDIENTE
- 5-6 ardei capia, copți
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 1 morcov
- 1 rădăcină mică de țelină
- 1 cartof mare
- 1 litru de apă + sucul de la ardeii copți
- 1 lingură de ulei de floarea soarelui
- sare și piper, după gust
- crutoane aromate, pentru servit
- pătrunjel verde și frunze de busuioc
MOD DE PREPARARE
Coacem ardeii, îi curățăm și îi lăsăm la scurs. Nu aruncăm sucul scurs ci îl folosim la supa cremă.
Curățăm toate legumele și le tocăm mărunt. Păstrăm un cățel de usturoi întreg, pentru finalul preparării supei.
Punem uleiul la încins într-o cratiță și adăugăm ceapa și usturoiul. Presărăm și puțină sare pentru a ajuta ceapa să își lase din suc în ulei și a nu se arde. Amestecăm ingredientele pentru 1 minut, atât cât să își degaje aromele în uleiul încins. Adăugăm morcovul și țelina și sucul lăsat de ardeii copți. Lăsăm ingredientele să se pătrundă, apoi adăugăm și cartoful și completăm cu un litru de apă fierbinte.
După ce și cartoful este bine pătruns, adăugăm ardeii copți și tocați mărunt. Mai fierbem ingredientele pentru supă cremă de ardei copți cu usturoi pentru 7-8 minute, timp în care adăugăm sare și piper după gust. Adăugăm și câteva frunze de busuioc pentru un plus de aromă. Apoi, scurgem legumele și le trecem prin blender. Acum adăugăm și un căței de usturoi răzuit, pentru un plus de aromă și gust picant. Completăm textura supei cremă adăugând, treptat, din supa scursă. Pentru o textură fină, trecem supa cremă printr-o sită deasă.
În timp ce ingredientele pentru supă cremă fierb pe foc, pregătim și crutoanele aromate în cuptor.
Servim delicioasa supă cremă de ardei copți cu usturoi, cu crutoane aromate și garnisită cu pătrunjel verde și frunze de busuioc.
Este foarte gustoasă și se cere repetată.