Ne-a cucerit de la prima degustare acest papricaș din carne de pui cu găluște din făină.
Papricașul este o mâncare tradițională ungurească, asta toată lumea știe, preparată din carne de pui, multă ceapă, roșii, unt sau untură și multă paprika, în special dulce.
Bineînțeles că fiecare, în casa lui, o prepară după bunul plac, eu de exemplu am exclus untura, am pus ulei.
Nu că ar fi mai sănătos, dar am pus și puțină smântână și ar fi ieșit mâncarea prea grasă și calorică.
A ieșit tare gustos, ușor picant și ușor dulce, exact cum preferă ai mei mâncărurile.
O altă rețetă tradițională cu carne de pasăre pe care o adorăm, este rețeta de ostropel de pui cu mămăliguță, ca la mama acasă. Pe aceasta o preparăm foarte des pentru că este preferata familiei.
Și tot foarte des mai preparăm și rețeta de ciulama de ciuperci cu pui. Și pe aceasta o servim tot cu mămăliguță.
Dar mai găsiți pe blog și alte rețete cu carne de pui, de unde vă puteți inspira.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al rețetei de papricaș din carne de pui cu găluște din făină.
Ingrediente
- 1 kg carne de pui(piept și pulpe dezosate)
- 4 cepe potrivit de mari
- 125 ml ulei
- 1 lingură boia de ardei dulce
- 1 linguriță boia de ardei iute
- 200 g pastă de roșii cu ardei
- 200 ml smântână
- 250 ml apă
- 1 lingură făină
- sare
- 2 foi dafin
- piper
- 1 legătură pătrunjel verde
- Pentru găluște:
- 2 ouă
- 5 linguri făină
- 1 lingură apă minerală
- sare
- piper
Mod de preparare pentru papricaș din carne de pui cu găluște din făină
Preparare găluște din făină
Tips-uri pentru Papricaș din carne de pui cu găluște din făină
- găluștele, le-am fiert separat, pentru a nu absorbi tot sosul, dacă le-aș fi pus direct în sos(tips deprins de la Vlăduț, bucătarul de la Neața cu Răzvan și Dani)
- apa minerală am adăugat-o la găluște pentru a ieși mai pufoase, mai aerate.
- compoziția de găluște trebuie să fie mult mai groasă decât cea de clătite, iar lingura se umezește în apă rece, pentru a se desprinde ușor, compozitia de pe ea.
Pare migălos acest papricaș din carne de pui cu găluște din făină, dar în realitate nu este și merită preparat.
Să vă fie de folos!
2 comentarii
Minunate toate rețetele, felicitări…
Mulțumesc frumos! Mă bucur că vă plac!