Ciulama de ciuperci cu pui și mămăliguță aromată, este una dintre combinațiile mele preferate.
În zona de unde îmi am eu originile, ciulamaua era o mâncare foarte frecventă.
Se prepara cu diverse ingrediente, cum ar fi: carne de pui, ciuperci, dovlecei, urzici, etc.
Sau chiar combinând unele dintre aceste ingrediente.
Nu se folosește smântâna pentru îngroșare, așa cum am văzut în alte zone, ci lapte cu făină, un fel de sos bechamel, să zic așa.
Iese atât de bună, cu gust dulceag-picant și se servește cu mămăliguță.
Eu am adaptat această ciulama de ciuperci cu pui și mămăliguță aromată, zilelor noastre și bineînțeles, gustului nostru.
Si am preparat-om in tigaia Regis Stone wok cu efect de piatră încinsă, de care nu mă mai despart în bucătărie și pe care am descris-o aici.
Ingrediente
- 500 g piept de pui
- 500 g pulpe dezosate
- 250 g ciuperci champignon albe
- 250 g ciuperci champignon brune
- 1 ceapă galbenă, mare
- 50 ml ulei de măsline
- 100 g unt
- 250 ml lapte
- 2 linguri făină
- piper măcinat
- sare
- nucșoară
- 4-5 căței de usturoi
- mărar verde
- 2 foi dafin
- 2-3 frunze busuioc
Porții: 8
Timp de preparare: 60 minute
Mod de preparare
Pregătim ingredientele
Preparare ciulama de ciuperci cu pui și mămăliguță aromată