Foarte gustoasa a iesit reteta de perisoare de pui in sos alb de branzeturi, pe care am preparat-o inspirându-mă din bucataria lui Vladutz , bucatarul de la ”Neatza cu Razvan si Dani”.
Ne-am indragostit de sosurile cu branzeturi si tin sa-i multumesc mult li=ui Vladutz, pentru inspiratie.
Face niste sosuri de te lingi pe degete.
Bine, eu nu reproduc o reteta cap-coada, dar imprumut ideea de baza si prepar cu ce am eu la indemana, ca poate nu am chiar toate ingredientele folosite de el.
Oricum, sosurile astea ies de nota maxima, chiar si cu mai putine ingrediente decat pune el.
Nici nu vreau sa ma gandesc cum ies ale lui! Cred ca-s extraordinare!
Vedeti aici si reteta de chiftele de ton si cartofi copti, in sos de branzeturi. Si aceasta are o combinatie de ingrediente foarte reusita.
Dar gasiti pe blog mai multe retete din aceasta categorie, de unde va puteti inspira.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter
Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de perisoare de pui in sos alb de branzeturi.
Ingrediente
- Pentru perisoare:
- 1 kg piept de pui dezosat
- 1 ceapa
- 1 cescuta orez
- 2 oua
- sare
- piper
- cimbru
- 1 l apa
- Pentru sos:
- 500 g smantana pentru gatit
- 140 g branza pufoasa cu verdeturi, de la Delaco
- 100 g parmezan ras
- 50 g unt
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 ceapa rosie
- 5 catei de usturoi
- 275 g ciuperci din conserva
- sare
- piper cu lamaie
- frunze de busuioc
- tarhon
- nucsoara
- putina zeama din care au fiert perisoarele
- marar verde
Portii: 8;
Timp de preparare: 40 minute
Mod de preparare” pentru reteta de perisoare de pui in sos alb de branzeturi
Formam perisoarele si le fierbem in apa clocotita cu sare, timp de 20 de minute, sau pana cand carnea este bine fiarta.
Cand ceapa devine sticloasa, adaugam si o lingurita de zahar, apoi, peste cateva minute, adaugam ciupercile scurse si eventual taiate mai marunt.
La primul clocot, tragem vasul de pe foc si adaugam branza pufoasa si usturoiul presat.
Amestecam bine pana se omogenizeaza totul si punem din nou vasul pe foc.
4 comentarii
Sunt foarte gustoase si sanatoase !
Eu le-am facut fara ciuperci in sos, dar cred ca sosul tau este mult mai bun la gust. De incercat…
Te tzuc !
De retinut reteta asta.Imi place foarte mult.
Si arata tare apetisant ce ai facut tu Meri.Pupici
Sidy, mi s-a parut cam simplut fara ciuperci, dar a iesit tare buna combinatia! Te tzuc si eu cu drag!
Dia, este foarte bun sosul cu branzeturi, dar cred ca iese demential cu branzeturile acelea nemtesti pe care le foloseste Vladutz. Pupici si de la mine!