Perisoare de pui in sos alb de branzeturi

de Maria Udrea
4 comentarii

Foarte gustoasa a iesit reteta de perisoare de pui in sos alb de branzeturi, pe care am preparat-o inspirându-mă din bucataria lui Vladutz , bucatarul de la ”Neatza cu Razvan si Dani”.

Ne-am indragostit de sosurile cu branzeturi si tin sa-i multumesc mult li=ui Vladutz, pentru inspiratie.
Face niste sosuri de te lingi pe degete.
Bine, eu nu reproduc o reteta cap-coada, dar imprumut ideea de baza si prepar cu ce am eu la indemana, ca poate nu am chiar toate ingredientele folosite de el.
Oricum, sosurile astea ies de nota maxima, chiar si cu mai putine ingrediente decat pune el.
Nici nu vreau sa ma gandesc cum ies ale lui! Cred ca-s extraordinare!

Vedeti aici si reteta de chiftele de ton si cartofi copti, in sos de branzeturi. Si aceasta are o combinatie de ingrediente foarte reusita.

Dar gasiti pe blog mai multe retete din aceasta categorie, de unde va puteti inspira.

Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.

Va astept cu surprize culinare si pe  Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter

Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de perisoare de pui in sos alb de branzeturi.

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • 1 kg piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 1 cescuta orez
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 l apa
  • Pentru sos:
  • 500 g smantana pentru gatit
  • 140 g branza pufoasa cu verdeturi, de la Delaco
  • 100 g parmezan ras
  • 50 g unt
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 5 catei de usturoi
  • 275 g ciuperci din conserva
  • sare
  • piper cu lamaie
  • frunze de busuioc
  • tarhon
  • nucsoara
  • putina zeama din care au fiert perisoarele
  • marar verde

Portii: 8;
Timp de preparare: 40 minute

Mod de preparare” pentru reteta de perisoare de pui in sos alb de branzeturi

Pentru perisoare, tocam carnea impreuna cu o ceapa, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o amestecam cu ouale si orezul.
Formam perisoarele si le fierbem in apa clocotita cu sare, timp de 20 de minute, sau pana cand carnea este bine fiarta.
Perisoare-pui-sos-alb-branzeturi-1 Perisoare-pui-sos-alb-branzeturi-4
Pentru sos, punem untul si uleiul de masline intr-un vas, pe foc si calim ceapa tocata marunt.
Cand ceapa devine sticloasa, adaugam si o lingurita de zahar, apoi, peste cateva minute, adaugam ciupercile scurse si eventual taiate mai marunt.
Perisoare-pui-sos-alb-branzeturi-3 Perisoare-pui-sos-alb-branzeturi-5
Completam si cu putina zeama de la perisoare, cateva linguri acolo, apoi adaugam smantana.
La primul clocot, tragem vasul de pe foc si adaugam branza pufoasa si usturoiul presat.
Amestecam bine pana se omogenizeaza totul si punem din nou vasul pe foc.
Condimentam sosul cu sare, piper cu lamaie, frunze de busuioc si tarhon, il mai diluam cu zeama de la perisoare, apoi adaugam perisoarele si le mai lasam sa fiarba 5 minute.
Perisoare-pui-sos-alb-branzeturi-6 Perisoare-pui-sos-alb-branzeturi-7
Asezonam gustul sosului cu putina nucsoara, iar la final, dupa stingerea focului, adaugam mararul tocat si parmezanul ras.
Perisoare-pui-sos-alb-branzeturi-8 Perisoare-pui-sos-alb-branzeturi-10
Este un sos delicios si se poate asezona dupa gustul fiecaruia, cu branzeturile preferate, de regula din cele tartinabile si de asemeni cu condimentele preferate.
Sa va fie de folos, reteta mea de perisoare de pui in sos alb de branzeturi!

Rețete înrudite

4 comentarii

Sidonia Toncean 10 December 2015 - 6:38

Sunt foarte gustoase si sanatoase !
Eu le-am facut fara ciuperci in sos, dar cred ca sosul tau este mult mai bun la gust. De incercat…
Te tzuc !

Răspuns
Diaconta 10 December 2015 - 7:56

De retinut reteta asta.Imi place foarte mult.
Si arata tare apetisant ce ai facut tu Meri.Pupici

Răspuns
Maria Udrea 10 December 2015 - 8:05

Sidy, mi s-a parut cam simplut fara ciuperci, dar a iesit tare buna combinatia! Te tzuc si eu cu drag!

Răspuns
Maria Udrea 10 December 2015 - 8:06

Dia, este foarte bun sosul cu branzeturi, dar cred ca iese demential cu branzeturile acelea nemtesti pe care le foloseste Vladutz. Pupici si de la mine!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.