Am zis să ies puțin din clasic, de data aceasta și am preparat o minunată pască cu aluat fraged cu ciocolată.
Aluatul este unul sfărâmicios, cam ca la Prăjitura Rudy, iar umplutura de brânză am combinat-o cu stafide și merișoare.
A ieșit minunată și ca gust și ca aspect și a devenit rapid favorita familiei.
Vă recomand, cu drag, această rețetă de Pască cu aluat fraged cu ciocolată, dar dacă optați pentru rețeta clasică găsiți pe blog următoarele rețetede pască:
cu mix de fructe confiate și aluat umplut
cu aluat de cozonac -rețeta clasică
fără aluat, cu mix de brânzeturi și stafide.
Mai găsiți pe blog și alte rețete interesante de pască de unde vă puteți inspira.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook – Click Aici.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram – Click Aici, pe Pinterest – Click Aici sau pe X – Click Aici.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pască cu aluat fraged cu ciocolată.
Ingrediente
- Pentru aluat fraged cu ciocolată:
- 2 gălbenușuri
- 150 g unt cu 82% grăsime
- 150 ml lapte
- 150 g ciocolată amăruie
- 50 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker
- 2 lingurițe esență de vanilie Dr. Oetker
- 600 g făină
- 1 vârf linguriță sare
- 1 plic praf de copt
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- Pentru umplutură:
- 1200 g brânză proaspătă de vaci
- 2 linguri smântână
- 3 albușuri
- 100 g unt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 100 g zahăr
- 50 g stafide
- 50 g merișoare
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 100 g amidon
- 1 gălbenuș, pentru uns
Mod de preparare pentru rețeta de pască cu aluat fraged cu ciocolată
Pregătim aluatul
Pregătim umplutura pentru Pască cu aluat fraged cu ciocolată
Asamblare și coacere Pască cu aluat fraged cu ciocolată
3 comentarii
Îmi pare rău pentru nereușita dvs. Nu știu ce și cum ați făcut, dar rețeta a fost testată de zeci, chiar sute de persoane și cu reușită SIGURĂ. Mi-au trimis recenzii cu poze și cu mii de mulțumiri. undeva, ceva ați greșit…probabil tipul de brânză folosit…
Rețeta este absolut geniala🧡 voiam sa fac o altfel de pasca, cea tradițională cu mult aluat și putina compoziție nu e pe gustul meu.
Aceasta pasca însă, este delicioasa; desigur, am respectat gramajele, blatul a fost făcut peste tot și se potrivește de minune la gust și la aspect cu compoziția de brânză; m am jucat doar cu stafidele pe care le-am “îmbălsămat” în esență de rom și de portocale, am mai adăugat 100 gr zahar căci vroiam sa fie puțin mai dulce și a ieșit oricum, perfecta.
Va mulțumesc pentru aceasta rețeta 🙏😊
As fi vrut sa pun și poze, dar nu se poate.
Mă bucur tare mult că v-a plăcut! Este pasca cea mai des preparată de prietenii blogului. Puteți să-mi trimiteți poze pe facebook.🧡