66
Am zis să ies puțin din clasic, de data aceasta și am preparat o minunată Pască cu aluat fraged cu ciocolată.
Aluatul este unul sfărâmicios, cam ca la Prăjitura Rudy, iar umplutura de brânză am combinat-o cu stafide și merișoare.
Vă recomand, cu drag, această rețetă de Pască cu aluat fraged cu ciocolată, dar dacă optați pentru rețeta clasică găsiți pe blog următoarele rețete: Pască cu mix de fructe confiate și aluat umplut,
Pască cu aluat de cozonac -rețeta clasică, sau Pască fără aluat, cu mix de brânzeturi și stafide.
Ingrediente
- Pentru aluat fraged cu ciocolată:
- 2 gălbenușuri
- 150 g unt cu 82% grăsime
- 150 ml lapte
- 150 g ciocolată amăruie
- 50 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker
- 2 lingurițe esență de vanilie Dr. Oetker
- 600 g făină
- 1 vârf linguriță sare
- 1 plic praf de copt
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- Pentru umplutură:
- 1200 g brânză proaspătă de vaci
- 2 linguri smântână
- 3 albușuri
- 100 g unt
- 2 plicuri zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker
- 100 g zahăr
- 50 g stafide
- 50 g merișoare
- 2 lingurițe esență de vanilie Dr. Oetker
- 100 g amidon Gustin Dr. Oetker
- 1 gălbenuș, pentru uns
Mod de preparare pentru rețeta de pască cu aluat fraged cu ciocolată
Pregătim aluatul
Rupem ciocolata în bucăți mici și o punem într-un vas, împreună cu untul și laptele.
Punem vasul pe foc și amestecăm până când ingredientele solide sunt topite și compoziția omogenă.
Stingem focul și lăsăm compoziția să se răcească.
Frecăm gălbenușurile cu sare și zahărul, adăugăm și esența, apoi încorporăm compoziția cu ciocolată, răcită.
Amestecăm o parte din făină cu praful de copt și bicarbonatul și încorporăm amestecul în compoziția de mai sus.
Încorporăm, treptat și restul de făină, până obținem un aluat ferm și nelipicios.
Lăsăm aluatul să se odihnească 10-15 minute, acoperit cu o folie alimentară.
Pregătim umplutura pentru Pască cu aluat fraged cu ciocolată
Hidratăm stafidele și merișoarele în puțină apă călduță.
Amestecăm brânza cu untul moale, smântâna, esența și zahărul vanilat.
Mixăm albușurile spumă, presărate cu sare, apoi adăugăm zahărul și le mixăm în continuare, până obținem o bezea fermă.
Încorporăm, încet, bezeaua, în compoziția de brânză, apoi adăugăm amidonul și fructele bine scurse.
Asamblare și coacere Pască cu aluat fraged cu ciocolată
Împărțim aluatul în două părți, dar nu egale.
Tapetăm forma de copt cu hârtie, atât la bază cât și lateralele.
Eu am folosit o formă de copt cu diametrul de 24 cm.
Aluatul mic îl vom întinde la baza formei de copt, iar din aluatul mai mare, rupem o bucată, cât o minge de ping pong, pe care o dăm la congelator, învelită în folie.
Cu acesta vom crea mai târziu forma de cruce.
Cu restul de aluat îmbrăcăm lateralele formei de copt.
Eu l-am împărțit în două, la fel și hârtia de copt pe care am decupat-o după dimensiunea inelului detașabil, dar ceva mai înaltă.
Am întins aluaturile direct pe hârtiile de copt și apoi le-am transferat în formă, îmbrăcănd astfel uniform lateralele acesteia.
Întindem compoziția de brânză în interiorul formei de copt și îndoim marginile aluatului peste ea.
De aceea am tăiat hârtia mai înaltă decât forma de copt, ca să am aluatul mai mare și să-l pot îndoi peste umplutură.
Ungem compoziția de brânză cu gălbenușul oprit și dăm pasca la cuptorul preîncălzit cu 15 minute înainte, la 180 de grade.
Coacem pasca pentru 30 de minute, apoi o scoatem și formăm crucea la mijloc, din aluatul înghețat, pe care îl dăm pe răzătoare.
Dăm din nou minunata Pască cu aluat fraged cu ciocolată la cuptor pentru 10-12 minute, până se rumenește și aluatul răzuit.
O lăsăm apoi să se răcească complet în forma de copt și abia apoi o transferăm pe platou.
Este chiar foarte gustoasă și de efect această Pască cu aluat fraged cu ciocolată, v-o recomand cu mare drag!
3 comentarii
Îmi pare rău pentru nereușita dvs. Nu știu ce și cum ați făcut, dar rețeta a fost testată de zeci, chiar sute de persoane și cu reușită SIGURĂ. Mi-au trimis recenzii cu poze și cu mii de mulțumiri. undeva, ceva ați greșit…probabil tipul de brânză folosit…
Rețeta este absolut geniala🧡 voiam sa fac o altfel de pasca, cea tradițională cu mult aluat și putina compoziție nu e pe gustul meu.
Aceasta pasca însă, este delicioasa; desigur, am respectat gramajele, blatul a fost făcut peste tot și se potrivește de minune la gust și la aspect cu compoziția de brânză; m am jucat doar cu stafidele pe care le-am “îmbălsămat” în esență de rom și de portocale, am mai adăugat 100 gr zahar căci vroiam sa fie puțin mai dulce și a ieșit oricum, perfecta.
Va mulțumesc pentru aceasta rețeta 🙏😊
As fi vrut sa pun și poze, dar nu se poate.
Mă bucur tare mult că v-a plăcut! Este pasca cea mai des preparată de prietenii blogului. Puteți să-mi trimiteți poze pe facebook.🧡