Bune de ronțăit pe parcursul întregii zile aceste pernute crocante din mamaliguta cu branza sarata.
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea?
Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha de pe bucataras.ro si am pus-o in aplicare.
Au iesit niste pernute crocante din mamaliguta cu branza sarata, bune de rontait printre mese, sau in fata televizorului, cum recomanda ea.
Cantitatea de faina este in functie de consistenta mamaligutei, dar si a branzei folosite.
Ingrediente
- 150 gr mamaliguta
- 200 gr faina
- 75 gr branza sarata
- 200 ml ulei
Mod de preparare pernute crocante din mamaliguta cu branza sarata
Aducem toate ingredientele pe masa de lucru: mamaliga, faina, branza si uleiul.
Strivim brânza cu furculita, cernem faina, strivim mamaliga cu furculita.
Punem uleiul la incins.
Amestecăm bine mămăliga cu brânza.
Incorporam faina si framantam un aluat care sa se poata intinde.
Eu am adaugat faina pana cand nu s-a mai lipit aluatul de maini.
Intindem aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei si taiem patratele, cerculete, triunghiuri sau ce forme dorim.
Cand uleiul s-a incins scufundam in el cate pernute incap.
Le prajim pentru cate un minut pe fiecare parte, apoi le scoatem intr-o sita, sau pe prosoape absorbante.
Au iesit tare bune aceste crocantele din mamaliguta cu branza sarata, dar data viitoare dublez cantitatea de branza.
Sunt atat de simplu de preparat, ca e pacat sa nu le incercati.
Merg preparate cu orice fel de barnza sarata, sau chiar cu parmezan.
Se pot si condimenta dupa preferinte.
5 comentarii
Si prajite bine cred ca sunt bune
Mulțumim pt idee!
Le voi încerca chiar azi!
Cu mare drag! Nouă ne plac tare mult.
Deci nu voi mai arunca mamaliga, voi incerca si ei astea.
Merita incercate! Multumesc de vizita, Anonim!