Gustoase si de mare efect aceste clatite la cuptor cu carne si ciuperci!
De cate ori pregatesc preparate din carne: friptura fie la cuptor sau gratar, snitele, chiftele sau carnati si mai raman pentru a doua, sau chiar a treia zi, ma intreb cum sa le mai combin sa prepar altceva decat o simpla tocanita sau musaca.
De data aceasta am prestat niste clatite la cuptor, care au iesit foarte bune.
Gasiti pe blog mai multe retete de clatite si in varianta dulce si in varianta sarata.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Ingrediente
- Pentru 8 clatite:
- 1 ou
- 300 ml lapte
- 1 varf lingurita sare
- 1/4 plic praf de copt
- 300 gr faina
- ulei pentru uns tigaia
- Pentru umplutura:
- 1kg carne(tocata)
- 350 gr ciuperci din conserva
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei
- 5 catei de usturoi
- 1 ou
- patrunjel
- Pentru gratinat:
- 1 ou
- 200 ml smantana
- 100 gr cașcaval răzuit
- 1/2 legatura de marar
- sare
- ulei pentru uns forma
Mod de preparare clatite la cuptor cu carne si ciuperci
Preparare clatite
Pentru clatite:am frecat oul cu sare, am adaugat laptele rece, apoi faina amestecata cu praful de copt. Am omogenizat bine si am inceput sa prepar clatitele intr-o tigaie cu diametrul de 22 cm, punand cate 1 polonic de aluat in tigaia incinsa si unsa cu putin ulei. Am copt fiecare clatita cate 1 minut pe fiecare parte, la foc mai intens.
Preparare umplutura
Pentru umplutura:am tocat preparatele din carne(2 carnati de casa, 3 snitele, 2 buc piept de pui preparat la gratar, 3 felii kaizer).
Ceapa am tocat-o solzisori si am calit-o in putin ulei, apoi am adaugat ciupercile scurse si tocate, precum și usturoiul curățat și tocat. Am amestecat de cateva ori sa nu se lipeasca si am ridicat de pe foc, lasand la rece.
Dupa racire, am amestecat ciupercile si ceapa cu carnea tocata, am adaugat 1/2 legatura patrunjel verde tocat, un ou si un gogosar spalat, curatat si taiat cubulete si am omogenizat bine.
Condimente nu a fost cazul sa adaug, deoarece toate ingredientele din carne au fost condimentate in timpul prepararii anterioare.
Asamblare si coacere Clatite la cuptor cu carne si ciuperci
Am cuplat cate doua clatite, astfel incat cu amandoua sa obtin lungimea formei termorezistente in care le-am preparat si am intins cate un sfert din compozitia de carne si ciuperci, la un capat al clatitelor, apoi le-am rulat si le-am asezat in forma de copt, unsa cu putin ulei, una langa alta.
Pentru compozitia de deasupra am amestecat oul cu un praf de sare, apoi cu smantana, cascavalul razuit si mararul tocat marunt. Am intins compozitia deasupra clatitelor si am dat vasul la cuptor pentru 35 de minute la 180 grade Celsius.
Au iesit delicioase!
2 comentarii
o bunatate de zile mari, tare imi mai place!!!
Multumesc Alice! Pup