Piept de pui in sos de rosii, cu oua posate

de Maria Udrea
6 comentarii

Genul acesta de mancare: piept de pui in sos de rosii, cu oua posate, il prepar instant, atunci cand nu am timp pentru o mancare mai complexa si cand foamea nu se sfieste sa dea tarcoale.

E tare buna, deja a devenit o mancare favorita, pe care o prepar in diverse combinatii.

Mai gasiti pe blog o reteta asemanatoare, reteta de tigaie picanta cu pui si oua posate. Dar gasiti mai multe astfel de retete in sectiunea ”Retete cu carne”, de unde va puteti inspira.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de piept de pui in sos de rosii, cu oua posate.

Ingrediente

  • 500 gr piept de pui dezosat
  • 1 ardei gras, rosu
  • 50 gr unt(65%)
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei, dulce
  • 2 foi dafin
  • 450 gr pasta de rosii
  • 100 ml apa
  • 2-3 fire patrunjel verde
  • 4 oua

Mod de preparare pentru reteta de piept de pui in sos de rosii, cu oua posate

Am constatat ca daca adaug si putin unt in uleiul pentru prajirea carnurilor, acestea nu se mai usuca, ci devin usor suculente.
De aceea am combinat uleiul cu untul, poate se va intreba cineva.
Portionam pieptul de pui spalat si zvantat, in cuburi, pe care le asezonam cu piper, sare si boia de ardei dulce.
Punem grasimea int-o tigaie cu capac, pe foc si inabusim pieptul de pui la foc mic spre mediu, intorcandu-l din cand in cand de pe o parte pe alta.

Adaugam si doua foi de dafin si lasam tigaia pe foc pana cand pieptul de pui se va patrunde bine.

piept-pui-sos-rosii-oua-posate-1
Taiem ardeiul julien si il adaugam in tigaie.

Il lasam sa se prepare 5 minute dupa care diluam pasta de rosii cu putina apa si o adaugam peste ingredientele de pe foc.

piept-pui-sos-rosii-oua-posate-2
Acoperim vasul si lasam totul pe foc pana cand pasta de rosii incepe sa fiarba intens.

Adaugam pe rand si cu grija, ouale, pe care mai intai le spargem intr-un alt vas ca sa le verificam(mai ales daca sunt de tara).

piept-pui-sos-rosii-oua-posate-4
Acoperim din nou vasul si il mai lasam pe foc pana cand ouale prind o usoara crusta la suprafata.
Cand stingem focul, presaram deasupra mancarii putin patrunjel tocat.

piept-pui-sos-rosii-oua-posate-5
In functie de gustul pastei de rosii, putem asezona mancarea cu condimente, eventual putin zahar daca necesita.
De multe ori folosesc bulion, sau o pasta de rosii combinata cu ardei copt, aceasta din urma este tare gustoasa.
Servim acest minunat preparat alături de muraturi sau salata de legume.

piept-pui-sos-rosii-oua-posate-7

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

6 comentarii

Laura Nechita 7 February 2015 - 19:29

O mancare grozava! Cand se intoarce Teo, stiu ce ii pregatesc! Multumesc mult,Merisor! Seara frumoasa!

Răspuns
Maria Udrea 7 February 2015 - 19:54

Puup, Laurici drag! Numai bine la voi acolo! >:D<

Răspuns
simonacallas 8 February 2015 - 19:06

Aspectuos, delicios si rapid pe deasupra – adica perfect 🙂

Răspuns
Maria Udrea 8 February 2015 - 20:19

Foarte rapida este mancarea asta! Si merge la fix chiar cu carne de la oala. >:D<

Răspuns
Adina 6 March 2015 - 13:12

Maria, azi am facut chiftelute marinate cu oua posate!Au fost delicioase,multumesc de idee.
Sotul meu nu se mai satura !:)

Răspuns
Maria Udrea 6 March 2015 - 14:29

Ma bucur ca i-au placut sotului tau! de-ai sti ca azi am facut si eu chiftelute, iar pe cele care raman pentru maine, tota asa le prepar 😀

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.