Cu pui fraged de curte, crescut în mod natural, nu poate fi decât delicioasă această reteta de tigaie picantă cu pui și ouă poșate.
Multi contesta titlul retetei spunand ca nu tigaia este picanta, insa este o reteta foarte populara mai ales in bucataria asiatica. Asa are denumirea, asa am preluat-o si noi. Iar cei care nu se impaca cu aceasta denumire de reteta, sunt liberi s-o redenumească. Dati o cautare pe google sa vedeti cate astfel de retete sunt!
Reteta mea nu este una asiatica, ci una cu ingrediente simple si accesibile. De fapt acest gen de rețete se poate adapta propriilor gusturi.
Mai gasiti pe blog si reteta de chiftelute si oua posate in sos de ardei copt, pe care o puteti incerca.
Sau poate preferati reteta de piept de pui in sos de rosii cu oua posate. Sunt usor asemanatoare si foarte gustoase si consistente.
Dar mai gasiti si alte reteta cu astfel de combinatii de ingrediente pe blog, de unde va puteti inspira.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter
Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de tigaie picantă cu pui și ouă poșate.
Ingrediente
- 8 carnaciori picanti(Radic)
- 2 copanele de pui
- 1 buc piept de pui
- 8 cartofi micuti
- 200 gr ketchup dulce
- 50 gr ketchup picant
- tarhon uscat
- busuioc verde
- patrunjel verde
- sare dupa gust
- 4 oua
- 120 ml ulei
Mod de preparare pentru reteta de tigaie picantă cu pui și ouă poșate
Eu am o tigaie mare de aluminiu, teflonata, de 28 cm diametru si destul de adanca.
Asezam in tigaie, pulpele si pieptul de pui portionat in doua, iar peste si printre ele vom aseza carnatii.

Pentru inceput acoperim tigaia cu capacul si o lasam la foc mediu spre mare.
Intoarcem din cand in cand carnea pe toate partile.
Tinem capacul peste tigaie 8-10 minute, apoi il inlaturam si lasam sa se prajeasca frumos si carnatii, altfel sub capac doar se inabuse.
Cand sunt gata carnatii ii scoatem cu o paleta pe un platou, iar in locul lor adaugam cartofii.

Acoperim din nou tigaia cu capacul si intoarcem din cand in cand cartofii si carnea, pe partea cealalta.
Nu lasam cartofii sa se prepare definitiv, doar sa se patrunda putin.

Cand este carnea rumenita frumos si se patrunde bine, scurgem grasimea din tigaie si adaugam ketchupul, o ciupitura de tarhon maruntit si cateva frunze de busuioc.

Cand ketchupul incepe sa fiarba pe margini, adaugam ouale sparte si acoperim tigaia cu capacul.
Mai lasam totul pe foc, pana cand ouale prind crusta deasupra, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.
NOTA:
Nu vom adauga sare peste carne si cartofi, intrucat sunt carnatii destul de sarati si condimentati si se vor asezona si restul ingredientelor cu aromele lor.
8 comentarii
Arata extraordinar, mi-ai facut pofta.
Multumesc, Zaira! A fost buna rau, iar a doua zi am repetat cu carne de porc. 🙂
Fantastic ce ai gatit aici, mi s-au lipit ochii de monitor 🙂
Multumesc, Simonel! A fost asa de buna, ca si-au lins degetele baietii mei! 🙂
Felicitari pentru prezentare! Arata superb!
Multumesc frumos!
Faina tare tigaia asta cu bunatati!
Multumesc frumos, Timea! tare buna a fost, o repet aproape la fiecare sfarsit de saptamana.