Tigaie picantă cu pui și ouă poșate

de Maria Udrea
8 comentarii
Tigaie picantă cu pui și ouă poșate

Cu pui fraged de curte, crescut în mod natural, nu poate fi decât delicioasă această reteta de tigaie picantă cu pui și ouă poșate.

Multi contesta titlul retetei spunand ca nu tigaia este picanta, insa este o reteta foarte populara mai ales in bucataria asiatica. Asa are denumirea, asa am preluat-o si noi. Iar cei care nu se impaca cu aceasta denumire de reteta, sunt liberi s-o redenumească. Dati o cautare pe google sa vedeti cate astfel de retete sunt!

Reteta mea nu este una asiatica, ci una cu ingrediente simple si accesibile. De fapt acest gen de rețete se poate adapta propriilor gusturi.

Mai gasiti pe blog si reteta de chiftelute si oua posate in sos de ardei copt, pe care o puteti incerca.

Sau poate preferati reteta de piept de pui in sos de rosii cu oua posate. Sunt usor asemanatoare si foarte gustoase si consistente.

Dar mai gasiti si alte reteta cu astfel de combinatii de ingrediente pe blog, de unde va puteti inspira.

Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.

Va astept cu surprize culinare si pe  Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter

Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de tigaie picantă cu pui și ouă poșate.

Ingrediente

  • 8 carnaciori picanti(Radic)
  • 2 copanele de pui
  • 1 buc piept de pui
  • 8 cartofi micuti
  • 200 gr ketchup dulce
  • 50 gr ketchup picant
  • tarhon uscat
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • sare dupa gust
  • 4 oua
  • 120 ml ulei

Mod de preparare pentru reteta de tigaie picantă cu pui și ouă poșate

Punem intr-o tigaie, antiaderenta si incapatoare, uleiul la incins.
Eu am o tigaie mare de aluminiu, teflonata, de 28 cm diametru si destul de adanca.
Asezam in tigaie, pulpele si pieptul de pui portionat in doua, iar peste si printre ele vom aseza carnatii.
Carne de pui și cârnați în tigaie
Pentru inceput acoperim tigaia cu capacul si o lasam la foc mediu spre mare.
Intoarcem din cand in cand carnea pe toate partile.
Tinem capacul peste tigaie 8-10 minute, apoi il inlaturam si lasam sa se prajeasca frumos si carnatii, altfel sub capac doar se inabuse.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii feliem in patru pe lung.
Cand sunt gata carnatii ii scoatem cu o paleta pe un platou, iar in locul lor adaugam cartofii.
Carne de pui și cartofi în tigaie
Acoperim din nou tigaia cu capacul si intoarcem din cand in cand cartofii si carnea, pe partea cealalta.
Nu lasam cartofii sa se prepare definitiv, doar sa se patrunda putin.
Carne de pui și cartofi în tigaie
Cand este carnea rumenita frumos si se patrunde bine, scurgem grasimea din tigaie si adaugam ketchupul, o ciupitura de tarhon maruntit si cateva frunze de busuioc.
Carne de pui și cartofi în tigaie cu sos de roșii în tigaie
Cand ketchupul incepe sa fiarba pe margini, adaugam ouale sparte si acoperim tigaia cu capacul.
Mai lasam totul pe foc, pana cand ouale prind crusta deasupra, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.
Servim cu mamaliguta si branza veche, tinuta sub felia de mamaliguta.
Tigaie picantă cu pui și ouă poșate
Asa mancam la tara,la bunica, ce buna era branza veche, inmuiata sub felia de mamaliguta, yummyy!

NOTA:

Nu vom adauga sare peste carne si cartofi, intrucat sunt carnatii destul de sarati si condimentati si se vor asezona si restul ingredientelor cu aromele lor.

 

Rețete înrudite

8 comentarii

zaira dobre 23 October 2014 - 14:23

Arata extraordinar, mi-ai facut pofta.

Răspuns
Maria Udrea 23 October 2014 - 14:35

Multumesc, Zaira! A fost buna rau, iar a doua zi am repetat cu carne de porc. 🙂

Răspuns
simonacallas 23 October 2014 - 14:38

Fantastic ce ai gatit aici, mi s-au lipit ochii de monitor 🙂

Răspuns
Maria Udrea 23 October 2014 - 17:39

Multumesc, Simonel! A fost asa de buna, ca si-au lins degetele baietii mei! 🙂

Răspuns
Anonim 25 October 2014 - 13:05

Felicitari pentru prezentare! Arata superb!

Răspuns
Maria Udrea 27 October 2014 - 4:14

Multumesc frumos!

Răspuns
Timea 25 November 2014 - 19:18

Faina tare tigaia asta cu bunatati!

Răspuns
Maria Udrea 25 November 2014 - 19:25

Multumesc frumos, Timea! tare buna a fost, o repet aproape la fiecare sfarsit de saptamana.

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.