Deoarece predominante în blat sunt merișoarele, iar crema are gust intens de ness, n-am știut cum s-o numesc altfel decât Prăjitura cu merișoare și aromă intensă de ness.
Aveam niște pișcoturi bicolore rămase de la sărbători și niște merișoare confiate și m-am gândit să le combin într-o prăjitură.
Cum crema de ness este una din cremele noastre favorite, de când am descoperit-o, cu ani în urmă, pe bucătăraș.ro, am preparat-o și pe aceasta și a rezultat o prăjitură de excepție.
Am mai folosit cremă de ness și la Prăjitură cu blaturi de ciocolată și cremă de ness, dar și la minunatul Tort cu cremă de cafea și fructe tropicale, precum și la alte deserturi și a devenit, detașat, una dintre cremele favorite.
Coacăzele tocmai ce le adunasem din grădina mamei și fiind puține, nu prea aveam ce să fac din ele, așa că mi-au decorat frumos prăjitura.
Cine a vrut le-a mâncat, cine nu, le-a dat deoparte.

Ingrediente
- Pentru blat cu nucă și merișoare( 24/37 cm):
- 8 albușuri de ouă medii
- 175 g zahăr
- 50 ml lapte
- 2 lingurițe ness
- 75 g nucă măcinată
- 100 g merișoare confiate
- 75 g făină
- 1 praf de sare
- 450 g pișcoturi bicolore
- 200 ml lapte
- 5 gr praf de copt
- Pentru crema de ness:
- 8 gălbenușuri
- 1 praf de sare
- 150 g zahăr
- 500 ml lapte
- 3 lingurițe ness
- 3 linguri amidon( 45-50 g)
- 500 g mascarpone
- coacăze roșii și negre, pentru decor
Mod de preparare
Preparare blat pentru Prăjitura cu merișoare și aromă intensă de ness.
Preparăm crema de ness
Asamblare Prăjitura cu merișoare și aromă intensă de ness