Ideea acestui Evantai de vinete cu dovlecel, am preluat-o de la bucatarasul Diaconta căreia ii multumesc tare mult!
Eu am adaugat si dovlecel si bacon, că aveam ingredientele prin frigider si trebuia sa le consum.
Tare mult ne-a placut ce a iesit!
Nu am fost noi prieteni buni cu vinetele in mancaruri. Salata de vinete, in schimb, o preparam in diferite moduri.
Si pentru zacusca de vinete detin multe retete pe blog.
Ingrediente
- 1 vanata mare
- 1 dovlecel crud
- 2 rosii
- 7 felii de bacon
- 50 gr cascaval Desenvis de la Delaco
- busuioc maruntit
- piper
- sare
- ulei de masline
- 3 catei de usturoi
Mod de preparare pentru evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii
Am spalat vanata bine si am feliat-o pe lung, in 8 felii, fara a-i indeparta coaja.
Am uns feliile cu ulei de masline pe o parte si pe alta si le-am pudrat cusare,busuioc si piper.
Dovlecelul l-am curatat de coaja, se putea si cu coaja, dar eu am preferat fara si l-am feliat pe lungine in sapte felii subtirele.
Am feliat si baconul si am asezat feliile dedovlecelsi bacon printre cele devinete
Rosiile spalate le-am feliat pe rotund si le-am introdus in evantaiul format.
Usturoiul l-am curatat si l-am taiat marunt, apoi l-am presarat printre feliile de la evantai.
Am asezat evantaiul intr-o forma de yena cu capac si am dat la cuptor pentru o ora la 180 grade, apoi am scos vasul din cuptor, am scurs lichidul care s-a format si am asezat felii de cascaval deasupra.
Am dat din nou vasul la cuptor, dar cu focul stins si am lasat cateva minute pana s-a topit cascavalul si s-a prelins printe feliile de legume.
A iesit o bunatate, acest Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii, va recomand, cu mare drag, reteta!
Puteti jongla cu ingredientele după gustul fiecaruia, puteti opta pentru o reteta fara carne si puteti folosi mozzarella in loc de cascaval.
Oricum ar fi, tot bun va iesi!
6 comentarii
pe cat de aratos pe atat de gustos!
Multumesc, Medi drag! Asa este!
Cat de frumos ti-au iesit!
Andreea si sunt tare gustoase!
De cand vreau sa fac si eu reteta asta si nu mai reusesc! Uite ca mi-ai dat un imbold 🙂
Iuliana si pe mine m-a incantat reteta si am prestat-o imediat 🙂