Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii

de Maria Udrea
6 comentarii
Evantai de vinete cu dovlecel

Ideea acestui Evantai de vinete cu dovlecel, am preluat-o de la bucatarasul Diaconta căreia ii multumesc tare mult!

Eu am adaugat si dovlecel si bacon, că aveam ingredientele prin frigider si trebuia sa le consum.

Tare mult ne-a placut ce a iesit!

Nu am fost noi prieteni buni cu vinetele in mancaruri. Salata de vinete, in schimb, o preparam in diferite moduri.

Si pentru zacusca de vinete detin multe retete pe blog.

Ingrediente

  • 1 vanata mare
  • 1 dovlecel crud
  • 2 rosii
  • 7 felii de bacon
  • 50 gr cascaval Desenvis de la Delaco
  • busuioc maruntit
  • piper
  • sare
  • ulei de masline
  • 3 catei de usturoi

Mod de preparare pentru evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii

Am spalat vanata bine si am feliat-o pe lung, in 8 felii, fara a-i indeparta coaja.

Am uns feliile cu ulei de masline pe o parte si pe alta si le-am pudrat cusare,busuioc si piper.

Evantai-de-vinete-dovlecel-bacon-rosii-2

Dovlecelul l-am curatat de coaja, se putea si cu coaja, dar eu am preferat fara si l-am feliat pe lungine in sapte felii subtirele.

Evantai-de-vinete-dovlecel-bacon-rosii-3

Am feliat si baconul si am asezat feliile dedovlecelsi bacon printre cele devinete

Rosiile spalate le-am feliat pe rotund si le-am introdus in evantaiul format.

Usturoiul l-am curatat si l-am taiat marunt, apoi l-am presarat printre feliile de la evantai.

Evantai-de-vinete-dovlecel-bacon-rosii-4

Am asezat evantaiul intr-o forma de yena cu capac si am dat la cuptor pentru o ora la 180 grade, apoi am scos vasul din cuptor, am scurs lichidul care s-a format si am asezat felii de cascaval deasupra.

Am dat din nou vasul la cuptor, dar cu focul stins si am lasat cateva minute pana s-a topit cascavalul si s-a prelins printe feliile de legume.

Evantai-de-vinete-dovlecel-bacon-rosii-5

A iesit o bunatate, acest Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii, va recomand, cu mare drag, reteta!

Puteti jongla cu ingredientele după gustul fiecaruia, puteti opta pentru o reteta fara carne si puteti folosi mozzarella in loc de cascaval.

Oricum ar fi, tot bun va iesi!

 

Rețete înrudite

6 comentarii

maria mihalache 27 November 2013 - 19:44

pe cat de aratos pe atat de gustos!

Răspuns
Maria Udrea 27 November 2013 - 20:42

Multumesc, Medi drag! Asa este!

Răspuns
Andreea Claudia Miron Tanase 27 November 2013 - 20:39

Cat de frumos ti-au iesit!

Răspuns
Maria Udrea 27 November 2013 - 20:43

Andreea si sunt tare gustoase!

Răspuns
Iuliana M. 28 November 2013 - 5:42

De cand vreau sa fac si eu reteta asta si nu mai reusesc! Uite ca mi-ai dat un imbold 🙂

Răspuns
Maria Udrea 28 November 2013 - 6:26

Iuliana si pe mine m-a incantat reteta si am prestat-o imediat 🙂

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.