Prajitura Acoperis de casa

de Maria Udrea
12 comentarii
Prajitura Acoperis de casa

Prajitura Acoperis de casa,cu piscoturi si crema de ciocolata, pe langa faptul ca este delicioasa, arata bine si este usor de preparat.

O astfel de Prajitura Acoperis de casa, am vazut la Ralu_ca-bucataras, iar ea a preluat-o de la Bucatareselevesele,cu unele modificari(multumesc, Ralu!!).

Este foarte buna, se face rapid si nu necesita coacere.

Ingrediente

  • 1 foaie de napolitana mica
  • 500 ml frisca lichida
  • 350 gr ciocolata menaj
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita nes
  • 10 gr gelatina
  • 100 ml apa
  • 14 piscoturi Savoiardi
  • 250 ml cafea fiarta(+ 1 lingurita zahar)
  • 2 lingurite amaretto
  • 1 varf lingurita sare

Mod de preparare pentru prajitura Acoperis de casa

Incepem cu pregatirea foii de napolitana si a tavii de copt. Apoi pregatim crema. Decupam foaia de napolitana pe dimensiunea laturilor unei tavi de chec, mai putin baza.

Cu aceste decupaje tapetam interiorul tavii.

Pregatim crema de ciocolata

Rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas pe foc, impreuna cu frisca lichida si putinasare.

Lasam totul pe foc, amestecand continuu, pana cand se topeste ciocolata.

Eu am adaugat nessul si cacaua pentru ca am vrut sa iasa crema putin amaruie, iar ciocolata a fost putin dulce.

Dam crema de ciocolata la rece pentru 30 de minute, apoi introducem mixerul in ea si mixam pana cand devine spumoasa.

Pregatim o cafea, nu prea tare si o amestecam cu lichiorul Amaretto.

Trecem piscoturile prin cafea pe o parte si pe alta si le asezam pe o tava pana la racirea cremei. Nu scufundam piscoturile in lichid pentru a nu se inmuia prea rau.

Hidratam gelatina in apa, apoi o dizolvam la foc incet amestecand continuu sa nu se lipeasca de peretii vasului.

Cand se dizolva definitiv, adaugam gelatina in crema putin cate putin mixand rapid sa se omogenizeze bine.

Asamblare Prajitura Acoperis de casa

Turnam putina crema in tava, atat cat sa se imbrace fundul, apoi asezam un rand de piscoturi pe mijloc. punem iar crema peste ele, asezam cate doua randuri de piscoturi, iar crema, trei randuri de piscoturi si la final restul de crema.
Dam tava la frigider cateva ore pana se incheaga bine crema, apoi portionam.

Am vrut sa ornez cu putina ciocolata, dar mi s-a spus ca exagerez, deja este suficienta in crema.

TIPS:

Se poate exclude nessul si cacaua, facand o crema ganache simpla, dar recomand ciocolata amaruie, eu nu am avut.
As recomanda ca foile de napolitana sa se ataseze ulterior pentru a fi crocante, eventual lipite cu ciocolata, la mine s-au inmuiat., dar confera un aspect placut.

prajitura-acoperis-casa-piscoturi-crema-ciocolata-1 prajitura-acoperis-casa-piscoturi-crema-ciocolata-2 prajitura-acoperis-casa-piscoturi-crema-ciocolata-3 prajitura-acoperis-casa-piscoturi-crema-ciocolata-4 prajitura-acoperis-casa-piscoturi-crema-ciocolata-5 prajitura-acoperis-casa-piscoturi-crema-ciocolata-7

 

Rețete înrudite

12 comentarii

Laura Nechita 5 January 2014 - 8:59

Am venit! :))) muaaah! grozava ideea!

Răspuns
Maria Udrea 5 January 2014 - 13:34

Bine ai venit! :)))) Muah! >:D<

Răspuns
Rocsy Ciobanu 5 January 2014 - 9:44

Pentru o duminica asa mohorata ar merge perfect o feliuta. Pup Meri!

Răspuns
Maria Udrea 5 January 2014 - 13:35

Asa este, Rocsy, ar merge la fix! Pup si eu!

Răspuns
Patricia Iordache 5 January 2014 - 12:43

Ce minunatie de desert!! Am in casa majoritatea ingredientelor, dar imi lipseste napolitana. As fi vrut sa incerc chiar azi, dar maine sau poimaine fac si eu!!

Răspuns
Maria Udrea 5 January 2014 - 13:37

Paty, e foarte buna si aspectuoasa, ce nu mi-a placut este ca s-a inmuiat napolitana, ma gandesc, poate daca o atasam ulterior poate nu se inmuia 🙂

Răspuns
DiaMar bucataria galbena 5 January 2014 - 16:34

Super gustoasa!Imi place!

Răspuns
Maria Udrea 5 January 2014 - 20:37

Multumesc Mihaela, ma bucur ca iti place!

Răspuns
Timea 5 January 2014 - 16:49

Arata minuat! Te pup

Răspuns
Maria Udrea 5 January 2014 - 20:38

Pup si eu, Timi! Multumesc!

Răspuns
Catalina - Le blog de Cata 24 January 2016 - 11:25

ce buna idee, este de mare efect
te pup

Răspuns
Maria Udrea 24 January 2016 - 11:26

Pup si eu, Cata! Multzu mult!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.