Prajitura Acoperis de casa,cu piscoturi si crema de ciocolata, pe langa faptul ca este delicioasa, arata bine si este usor de preparat.
O astfel de Prajitura Acoperis de casa, am vazut la Ralu_ca-bucataras, iar ea a preluat-o de la Bucatareselevesele,cu unele modificari(multumesc, Ralu!!).
Este foarte buna, se face rapid si nu necesita coacere.
Ingrediente
- 1 foaie de napolitana mica
- 500 ml frisca lichida
- 350 gr ciocolata menaj
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita nes
- 10 gr gelatina
- 100 ml apa
- 14 piscoturi Savoiardi
- 250 ml cafea fiarta(+ 1 lingurita zahar)
- 2 lingurite amaretto
- 1 varf lingurita sare
Mod de preparare pentru prajitura Acoperis de casa
Cu aceste decupaje tapetam interiorul tavii.
Pregatim crema de ciocolata
Rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas pe foc, impreuna cu frisca lichida si putinasare.
Lasam totul pe foc, amestecand continuu, pana cand se topeste ciocolata.
Eu am adaugat nessul si cacaua pentru ca am vrut sa iasa crema putin amaruie, iar ciocolata a fost putin dulce.
Dam crema de ciocolata la rece pentru 30 de minute, apoi introducem mixerul in ea si mixam pana cand devine spumoasa.
Pregatim o cafea, nu prea tare si o amestecam cu lichiorul Amaretto.
Trecem piscoturile prin cafea pe o parte si pe alta si le asezam pe o tava pana la racirea cremei. Nu scufundam piscoturile in lichid pentru a nu se inmuia prea rau.
Hidratam gelatina in apa, apoi o dizolvam la foc incet amestecand continuu sa nu se lipeasca de peretii vasului.
Cand se dizolva definitiv, adaugam gelatina in crema putin cate putin mixand rapid sa se omogenizeze bine.
Asamblare Prajitura Acoperis de casa
Turnam putina crema in tava, atat cat sa se imbrace fundul, apoi asezam un rand de piscoturi pe mijloc. punem iar crema peste ele, asezam cate doua randuri de piscoturi, iar crema, trei randuri de piscoturi si la final restul de crema.
Dam tava la frigider cateva ore pana se incheaga bine crema, apoi portionam.
Am vrut sa ornez cu putina ciocolata, dar mi s-a spus ca exagerez, deja este suficienta in crema.
TIPS:
Se poate exclude nessul si cacaua, facand o crema ganache simpla, dar recomand ciocolata amaruie, eu nu am avut.
As recomanda ca foile de napolitana sa se ataseze ulterior pentru a fi crocante, eventual lipite cu ciocolata, la mine s-au inmuiat., dar confera un aspect placut.
12 comentarii
Am venit! :))) muaaah! grozava ideea!
Bine ai venit! :)))) Muah! >:D<
Pentru o duminica asa mohorata ar merge perfect o feliuta. Pup Meri!
Asa este, Rocsy, ar merge la fix! Pup si eu!
Ce minunatie de desert!! Am in casa majoritatea ingredientelor, dar imi lipseste napolitana. As fi vrut sa incerc chiar azi, dar maine sau poimaine fac si eu!!
Paty, e foarte buna si aspectuoasa, ce nu mi-a placut este ca s-a inmuiat napolitana, ma gandesc, poate daca o atasam ulterior poate nu se inmuia 🙂
Super gustoasa!Imi place!
Multumesc Mihaela, ma bucur ca iti place!
Arata minuat! Te pup
Pup si eu, Timi! Multumesc!
ce buna idee, este de mare efect
te pup
Pup si eu, Cata! Multzu mult!