586
Trebuia sa fac putina curatenie in frigider sa scapam de tot ce nu s-a mancat zilele acestea, asa ca am incropit niste sandwichuri la tigaie cu preparate din carne.
Sunt bune calde, servite cu ketchup, dar sunt bune si reci, luate la pachet.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 500 gr faina
- 25 gr drojdie
- 250 ml lapte
- 3 cartofi
- 25 gr unt
- 2 oua
- 1 lingurita sare
- 50 ml ulei
- 1 lingurita zahar
- apa pentru fiert cartofii
- Pentru umplutura:
- carne ramasa de la friptura: pulpe de pui, piept de pui, friptura de porc
- 4 chiftelute
- 2 buc snitele
- 6 buc gogosari
- 150 gr cascaval Delaco afumat
- 2 linguri ketchup
Mod de preparare
Pregatim aluatul pentru Sandwichuri la tigaie cu preparate din carne
Imi place acest aluat cu cartofi pentru ca iese foarte pufos.
Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cat sa-i acopere cu putinasare.
Ii lasam pe foc pana cand incep sa se sfaram, cam 20-25 de minute, apoi scurgem apa si ii pasam impreuna cu untul si 5o ml lapte fierbinte.
Frecam drojdia impreuna cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam restul de lapte caldut si o mana de faina si lasam maiaua la crescut nu mai mult de 10 minute.
Amestecam maiaua cu piureul de cartofi caldut, adaugam douaoua, potrivim de sare, omogenizam si incepem sa incorporam faina.
Iese un aluat nu prea tare si putin lipicios, dar ne ajutam la finalul framantarii de putinuleica sa nu se mai lipeasca de maini, adica, ungem masa cu putin ulei, la fel si mainile.
Lasam aluatul la crescut 15 minute, timp in care pregatim umplutura.
Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cat sa-i acopere cu putinasare.
Ii lasam pe foc pana cand incep sa se sfaram, cam 20-25 de minute, apoi scurgem apa si ii pasam impreuna cu untul si 5o ml lapte fierbinte.
Frecam drojdia impreuna cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam restul de lapte caldut si o mana de faina si lasam maiaua la crescut nu mai mult de 10 minute.
Amestecam maiaua cu piureul de cartofi caldut, adaugam douaoua, potrivim de sare, omogenizam si incepem sa incorporam faina.
Iese un aluat nu prea tare si putin lipicios, dar ne ajutam la finalul framantarii de putinuleica sa nu se mai lipeasca de maini, adica, ungem masa cu putin ulei, la fel si mainile.
Lasam aluatul la crescut 15 minute, timp in care pregatim umplutura.
Preparare Sandwichuri la tigaie cu preparate din carne
Taiem carnea, chiftelutele si snitelele marunt, gogosarul il feliem, iar cascavalul il dam pe razatoare.
Impartim aluatul in doua parti si intindem pe rand cate o foaie din aluat pe masa unsa cu ulei, ungem foaia cu ketchup, asezam ingredientele pe jumatate din foaie, iar cealalta jumatate o pliem si lipim marginile.
Ungem tigaia cu putin ulei(eu am folosit-o pe cea pentru grill), o incindem pe foc timp de un minut, apoi asezam sandwich-ul in ea, il intepam cu o furculita si il acoperim cu un capac.
Prajim sandwich-ul cate 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumeneste frumos si se coace aluatul bine. Il mai intoarcem daca este cazul de cateva ori de pe o parte pe alta.
Procedam la fel si cu celalalt sandwich.
Servim aceste sandwich-uri la tigaie cu preparate din carnecalde alaturi derosiisau cu o cana de iaurt.
Eu mai folosesc la umplutura acestor sandwich-uri si omleta, uneori.
Impartim aluatul in doua parti si intindem pe rand cate o foaie din aluat pe masa unsa cu ulei, ungem foaia cu ketchup, asezam ingredientele pe jumatate din foaie, iar cealalta jumatate o pliem si lipim marginile.
Ungem tigaia cu putin ulei(eu am folosit-o pe cea pentru grill), o incindem pe foc timp de un minut, apoi asezam sandwich-ul in ea, il intepam cu o furculita si il acoperim cu un capac.
Prajim sandwich-ul cate 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumeneste frumos si se coace aluatul bine. Il mai intoarcem daca este cazul de cateva ori de pe o parte pe alta.
Procedam la fel si cu celalalt sandwich.
Servim aceste sandwich-uri la tigaie cu preparate din carnecalde alaturi derosiisau cu o cana de iaurt.
Eu mai folosesc la umplutura acestor sandwich-uri si omleta, uneori.
8 comentarii
Ce idee groazava. Sunt foarte bune. Bravooo. Pup!
Pup, Rocsy! Sunt tare bune si de efect!
Foarte buna idee!! Cred ca acest aluat poate fi umplut cu orice ai prin frigider!! Suuper!
Paty, inventam ca sa nu aruncam, asta este principiul nostru 😀
tot cu gandul la astea sunt, le vine lor randul curand. ieri n-a fost timp
:)) trebuie sa le faci, altfel te vor obseda! Te pup
… buna ziua,imi puteti spune va rog cate buca ies din aceasta cantitate?
Iulia, dar am scris 🙂
Ies doua sandwich-uri, iar apoi le portionezi in functie de cat mananca fiecare.