Ador combinatia nuca+ciocolata+visine, iar aceasta prajitura cu nuca si crema de ciocolata cu visine a iesit de-a dreptul delicioasa!
Preferatele casei dintre deserturi sunt cele cu blaturi cu multa nuca și ciocolata. Le combin cu diferite creme de vanilie, de lamaie, de caramel sau chiar de ciocolata. Toate ies gustoase si se cer repetate.
Una dintre aceste prajituri cu mare succes de cate ori o prepar este prajitura cu blat ciocolatos si budinca de vanilie. Are multa ciocolata in blat, multa nuca, iar budinca de vanilie este preparata fara praf de budinca.
Iar o alta prajitura cu aceeasi combinatie de ingrediente, dar preparata in alt mod este prajitura cu visine si crema de ciocolata. Este o prajitura cu doua blaturi, nuca, visine si multa crema de ciocolata pe care am preferat sa o dispun pe verticala, sa ies putin din sfera clasicului.
Daca si voi adorati aceasta combinatie de ingrediente, puteti descoperi pe blog mai multe retete de unde sa va inspirati.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter
Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de prajitura cu nuca si crema de ciocolata cu visine.
Ingrediente
- 6 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri de faina
- 200 gr ciocolata
- 4 linguri cacao
- 1 lingurita ulei
- 250 ml iaurt de tara
- 200 gr nuca maruntita
- 1 plic praf de copt
- 200 gr unt
- visine din dulceata(un borcan de 350 gr)
- sare
Mod de preparare pentru prajitura cu nuca si crema de ciocolata cu visine
Incepem cu pregatirea ingredientelor.
Am incalzit dulceata de visine intr-un vas cu apa la foc mic, apoi am strecurat siropul. Siropul l-am pastrat pentru o reteta de tarta.
Ciocolata am maruntit-o in bucati mici.
Nuca am taiat-o grosier.
Faina am cernut-o impreuna cu praful de copt.
Preparare prajitura cu nuca si crema de ciocolata cu visine
Intr-un vas, am pus la topit untul cu 1 lingurita ulei, ciocolata maruntita 2 linguri de zahar, cacaua si un praf de sare.
Ciocolata a fost cam dulce si nu a fost nevoie de mai mult zahar.
Am amestecat continuu pana cand s-au topit si omogenizat toate, apoi am incorporat 3 galbenusuri si am ridicat de pe foc. Am lasat la racit.
Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut cu un varf lingurita de sare, apoi am pus treptat 6 linguri de zahar, cele trei galbenusuri de ou ramase si iaurtul. Am amestecat usor cu o spatula de lemn.
Din compozitia cu ciocolata racita, am separat jumatate pentru ornat, iar cealalta jumatate am incorporat-o in albusuri, punand cate putin din acestea peste ciocolata si amestecand incet pentru a nu se lasa compozitia de tot, ea lasandu-se totusi, nu se pastreaza pufoasa ca la pandispan sau checuri.
Apoi am incorporat nuca maruntita si faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia este putin mai groasa decat la checuri, dar sa nu va speriati ca nu este asa pufoasa, insa va creste frumos in tava.
Am tapetat o tava de 20/30 cm si am copt la 180 grade pentru 40 minute.
In compozitia de ciocolata oprita, am amestecat visinele din dulceata si am ornat prajitura cand s-a racit.
Un deliciu a iesit!
8 comentarii
O combinatie delicioasa intre ciocolata si visine!
Si mie imi place mult aceasta combinatie, Rocsi!
O super, extra delicioasa combinatie!! As manca toata ziua :))
Pup :*
Grozava, chiar si pentru mine :))) pe bune! Muah! :)))
Multumesc, Danutza! Pup!
Laura :))))) muah! :)))
Ciocolata cu visine e si combinatia mea preferata! Excelenta reteta, ca toate ale tale, Mary 🙂
O zi frumoasa iti doresc.
Multumesc frumos, Iuliana! Aceleasi cuvinte pot spune si eu despre ale tale! zi frumoasa si tie!