Prăjitura cu vișine și cremă de ciocolată este o prăjitură cu două blaturi, nucă, vișine și multă cremă de ciocolată pe care am preferat să o dispun pe verticală, să ies puțin din sfera clasicului.
A ieșit un deliciu!
Din aceeași categorie de prăjituri cu vișine și ciocolată vă mai recomand de pe blog și rețeta de prăjitură cu nucă și cremă de ciocolată.
Și vă mai recomand rețeta de tort aniversar etajat, cu nucă, vișine și ciocolată. L-am preparat când am împlinit un an de bucătăraș, iar pe blog l-am postat când blogul meu a împlinit o lună.
Dar găsiți pe blog mult mai multe rețete de deserturi cu astfel de combinații delicioase, accesând secțiunea ”Dulciuri”.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de prăjitura cu vișine și cremă de ciocolată.
Ingrediente
- Blat nr 1:
- 4 ouă
- 6 linguri zahăr
- 4 linguri ulei
- 4 linguri apă minerală
- 2 linguri cacao
- 8 linguri făină
- 1 plic praf de copt(opțional)
- vișine din compot
- esență de cacao
- sare
- Blat nr 2:
- 4 albușuri
- 6 linguri zahăr
- 4 linguri nucă măcinată
- 2 linguri făină
- sare
- Cremă:
- 300 gr frișcă lichidă
- 300 gr ciocolată amăruie
- 2 lingurițe ulei
- 4 gălbenușuri
- sare
- 5 gr gelatină
- 100 ml zeamă de compot
Dimensiuni tavă: 26/40 cm
Mod de preparare pentru rețeta de prăjitura cu vișine și cremă de ciocolată
Preparare blat 1
Adăugăm, treptat, făina cernută împreună cu cele două linguri de cacao și praful de copt.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, turnăm compoziția în ea și o nivelăm, apoi presărăm deasupra vișinele din compot, fără sâmburi și scurse bine.
Preparare blat 2
Batem albușurile spumă cu puțină sare, adăugăm treptat zahărul, apoi nucă amestecată cu făina.
Nu trebuie să măcinăm nucă prea fîn, mai lăsăm și bucăți mai mari să se simtă prin blat când servim.
Așezăm cu o lingură compoziția blatului nr. 2 peste compoziția blatului nr 1 din tavă și o nivelam, apoi dăm tavă la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade, dar nu uităm nici de testul cu scobitoarea.
Preparare cremă de ciocolată
Adăugăm un vârf de cuțit cu sare și punem vasul la foc încet, amestecând continuu până la topirea ciocolatei.
Eu am avut ciocolată puțin amăruie(55%)
Când s-a topit ciocolată adăugăm uleiul și cele 3 gălbenușuri și omogenizăm bine, mai lăsăm câteva secunde, vasul pe foc, amestecând continuu, apoi stingem focul și dăm crema la rece.
Asamblare prăjitura cu vișine și cremă de ciocolată
Punem gelatina la hidratat în zeamă de compot, iar când își dublează volumul o diluăm pe foc încet, amestecând încontinuu. O lăsăm să se tempereze.
Introducem mixerul în crema răcită și o amestecăm cu gelatina diluată și ușor temperată. Apoi, turnăm imediat crema peste prăjitură și o nivelam frumos cu o spatulă de tort.
Dăm tava la rece, apoi porționăm prăjitura cu vișine și cremă de ciocolată astfel încât partea cu ciocolată să rămână la mijlocul porțiilor de prăjitură. Se creează astfel literă “T” ciocolatoasă.
11 comentarii
Minunata prajitura.
Multumesc, Cris! >:D<
O bunatate de prajitura care mai arata si perfect pe deasupra. Bravo Meri!
Multumesc frumos, Timea! >:D<
Foarte buna prajitura!!!
Multumesc frumos! 🙂
O minunata prajitura, arata foarte bine si cred ca are un gust foarte placut. Visinele sunt foarte placute in prajituri. Multumim pentru reteta! Pupici!
Mely, draga mea, eu iti multumesc, pentru vizita si apreciere! Pupici!
Nuca ,visine,cioco………..ce poate fi mai bun?
Delicioasa cred ca a fost aceasta prajitura.
Pup!
Asa este, Medi, e grozav de buna! Te pup si multumesc de vizita!
O, ce idee minunata!! Arata nemaipomenit de bine!!