156
Prăjitura Merișor, cu caise și merișoare și-a primit denumirea pe bucătăraș.ro, întrucât este cu merișoare și preparată de bucătărașul Merișor.
Initial am vrut sa o prepar cu stafide, dar am gasit prin camara o punguta cu merisoare deshidratate. Tare buna a iesit si cu merisoare!
Eu am preparat-o cu caise proaspete, in sezon, dar poate fi facuta si cu caise din compot.
Ingrediente
- Pentru blat:
- 4oua
- 500 gr iaurt cremos
- 10 linguri zahar
- 12 linguri ulei
- sare
- esenta de lamaie
- 400 gr faina
- 1 plic praf de copt
- Pentru umplutura:
- 400 gr branza dulce
- 2 oua
- 2 linguri cu varf gris
- 4 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 50 gr merisoare deshidratate
- sare
- esenta de lamaie
- Pentru ornat:
- 12 caise taiate jumatati
Mod de preparare pentru Prăjitura Merișor, cu caise și merișoare
Incepem cu prepararea aluatului cu iaurt. Ador aluaturile cu iaurt sau smantana, au alta textura decat cele de pandispan!
Intr-un bol, mixam ouale intregi(dar fara coji, bineanteles), adaugam zaharul apoi uleiul si mixam in continuare pana nu se mai simte zaharul.
In iaurt adaugam praful de copt si amestecam, apoi il incorporam in compozitia cuoua, punem putinasaresi esenta de lamaie si adaugam treptat faina.
Trebuie sa iasa o compozitie groasa ca la chec, dar nu va fi asa pufoasa, insa va creste frumos la cuptor.
Intr-un bol, mixam ouale intregi(dar fara coji, bineanteles), adaugam zaharul apoi uleiul si mixam in continuare pana nu se mai simte zaharul.
In iaurt adaugam praful de copt si amestecam, apoi il incorporam in compozitia cuoua, punem putinasaresi esenta de lamaie si adaugam treptat faina.
Trebuie sa iasa o compozitie groasa ca la chec, dar nu va fi asa pufoasa, insa va creste frumos la cuptor.
Asamblare și coacere prăjitura Merișor, cu caise și merișoare
Branza o amestecam cu zaharul, esenta, grisul si merisoarele, apoi incorporam cele doua oua.
Tapetam o tava de 24/36 cm cu hartie de copt, punem 3/4 din aluat si dam la cuptor pentru 15 minute la 180 grade.
Tapetam o tava de 24/36 cm cu hartie de copt, punem 3/4 din aluat si dam la cuptor pentru 15 minute la 180 grade.
Apoi scoatem tava și intindem compozitia de branza cu merisoare deasupra aluatului.
Asezam deasupra jumatatile de caise, astfel incat, fiecarei portii de prajitura sa ii revina o jumatate de caisa.
Intindem restul de aluat printre caise cu ajutorul unei linguri.
Putem sa punem intai aluatul, apoi sa asezam caisele, dar eu am vrut sa infig caisele putin in branza.
Dam din nou prăjitura Merișor la cuptor pentru 20 minute , sau pana se rumeneste frumos, deasupra.
Dam din nou prăjitura Merișor la cuptor pentru 20 minute , sau pana se rumeneste frumos, deasupra.
Este foarte aromata si buna prajitura Merisor!
Din categoria deserturilor cu branza va mai recomand de pe blog reteta de prajitura Rudy. Este una dintre cele mai bune prajituri cu branza.
10 comentarii
arata tare delicios, imi place muult combinatia…!!!
Multumesc, Alice! Pup cu drag!
Vaaai ce minunatie de prajiturica!!!! Super!!! Am retinut reteta!!! Te pup!!!
Multumesc, melinda! Te pup!
Ce-mi plac merisoarele, mai ales in combinatie cu branza! :*
Daa, au un gust aparte!
wowwwww, cat de bine poate sa arate si cat de delicioasa si pufoasa si plina de fructe proaspete si dulci, un desert perfect 😀
Multumesc, Aurica! Poate fi facuta si cu fructe din compot.
Ce frumusete de prajitura, ce culori placute are 🙂 Iar ingredientele sunt super. Si mie imi plac mult merisoarele, a fost dragoste la prima vedere si de atunci nu-mi lipsesc niciodata din casa. Prajitura Merisor, facute cu merisoare, de catre draga de Merisor – ce bine suna >:D<
Multumesc, Simona! tare buna a fost aceasta prajitura, trebuie repetata! >:D<