Ne plac tare mult snitelele din piept de pui si le preparam aproape saptamanal, in diferite variante. De data aceasta am preparat o reteta de snitele de pui picante.
De fapt am preparat o friptura din pulpe de pui cu mujdei de usturoi. Si pentru ca a mai ramas mujdei, m-am gandit sa tavalesc putin snitelele prin el. Pe langa faptul ca au fost gustoase, parca au fost si mai fragede.
Vedeti aici si reteta clasica pentru snitele. Este reteta de baza pe care cu totii o adoram. O preparam, in special cu piept de pui, dar merge si cu carne de vitel sau de porc.
Mai gasiti pe blog si o reteta de snitele de porc in crusta de cartofi. Acestea sunt mai consistente si mai interesante. Sunt si foarte gustoase, dar si satioase, avand crusta din cartofi.
Dar mai gasiti pe blog si alte astfel de reteta de unde va puteti inspira. Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter
Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta pentru snitele de pui picante.
Ingrediente
- 1 kg piept de pui
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 200 ml ulei
- 1 capatana de usturoi
- 1 rosie
- oregano
- piper
- sare
- 200 gr faina
Mod de preparare pentru snitele de pui picante
Clatim bine pieptul de pui, il curatam de tendoane si il feliem subtire. Apoi presam feliile usor, cu un tocator de lemn sau cu podul palmei, fara a le strivi fibrele.
Presaram sare peste ele si le lasam la odihnit pana cand pregatim restul ingredientelor.
Curatam usturoiul si il pisam bine cu putina sare. Apoi adaugam piper, oregano si putin ulei si frecam bine ca pentru mujdei.
Decojim rosia, si o tocam marunt sau o strivim cu furculita. Apoi o adaugam peste usturoiul pisat si frecat cu ulei.
Spargem ouale intr-un bol si le amestecam putina sare. Adaugam laptele si 1/4 din cantitatea de faina. Restul de faina o presaram pe un platou.
Trecem bucatile din piept de pui prin mujdeiul de usturoi, apoi prin faina de pe platou si in final prin compozitia de oua.
Punem ulei la incins intr-o tigaie incapatoare si prajim snitelele pe ambele parti pana se rumenesc frumos.
Sunt foarte gustoase in acesta varianta! Merg servite cu legume proaspete, cu un sos delicios de branzeturi sau cu unul de iaurt.
[/preparare]
2 comentarii
Gata! Vin sa iau micul dejun la tine. 🙂
Pup, Alina, usa e deschisa! 🙂