Prăjiturile cu iaurt sunt la mare căutare, mai ales vara pentru că se adaugă în compoziția lor și fructe proaspete. Însă pot fi la fel de apreciate în toate sezoanele, preparate și cu fructe din compot. Un exemplu vi-l ofer mai jos în rețeta pentru prăjitura Revani cu lămâie și portocale.
Este o prăjitură foarte aromată, frumos colorată și cu o textură ușor umedă. Am preparat-o la multicookerul Philips, pentru a-i testa funcția de coacere. Foarte bine a ieșit și s-a copt perfect.
Dar, prăjitura cu aceleași cantități de ingrediente poate fi preparată și la cuptor, în tavă rotundă de 24 cm diametrul, sau în tavă dreptunghiulară cu dimensiunile aproximative de 20/30 cm.
Vedeți aici și o rețetă de prăjitură Revani cu mure, preparată la cuptor.
Iar dacă dispuneți de un multicooker în bucătărie, vă mai recomand să încercați la el și rețeta de chec marmorat cu glazură de ciocolată.
Iar o altă rețetă de prăjitură care a ieșit perfect preparată la multicooker a fost rețeta de negresă cu glazură de nuci caramelizate.
Găsiți mult mai multe rețete preparare la vase electrice precum multicooker, sau crock pot-uri de unde vă puteți inspira. Sunt rețete din toate categoriile culinare.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru prăjitura Revani cu lămâie și portocale.
Ingrediente
- Pentru blat:
- 4 ouă de mărime medie
- 150 gr de zahăr
- 150 ml de ulei
- 250 ml de iaurt cu 3,5 % grăsime
- 150 gr de făină
- 250 gr de griș
- 1 praf de sare
- coaja răzuită de la o lămâie
- coaja răzuită de la o portocală
- 1 portocală tăiată în cuburi
- 7 gr praf de copt
- Pentru sirop:
- 400 ml apă
- 50 gr de zahăr
- 10 gr zahăr vanilat
- 1 linguriță cu esență de lămâie
- 1 linguriță cu esență de portocală
- Pentru decor:
- felii de portocală
- coajă de portocală
Mod de preparare pentru prăjitura Revani cu lămâie și portocale
Mixăm ouăle cu zahărul și puțină sare până devin spumoase, apoi adăugăm pe rând celelalte, ingrediente, mixând în continuare până când se omogenizează totul.
Praful de copt îl cernem împreună cu făină și le adăugat la final.
Ungem vasul multicookerului cu ulei și punem compoziția în el. Așezăm deasupra felii mici de portocală pe care le împingem ușor în compoziție cu dosul unei linguri.
Punem vasul în aparat, conectăm aparatul la sursă de curent și setam programul BAKE pentru 45 de minute, iar temperatura la 180 de grade.
Cu 10 minute înainte de expirarea timpului, încercăm prăjitură dacă este coaptă și pentru a se rumeni frumos, o putem întoarce pe partea cealaltă, răsturnând-o mai întâi pe un platou, apoi punând vasul peste ea, o răsturnăm înapoi în vas.
Eu așa am procedat cu deserturile preparate la multicooker și se rumenesc frumos pe toate părțile.
Pentru sirop punem apă cu zahărul pe foc până se diluează zahărul, apoi stingem focul și adăugăm esențele.
Răsturnăm prăjitură pe un platou și o porționăm caldă. Apoi turnăm siropul cald peste ea. Grișul din compoziția prăjiturii se va hidrata și mai mult, iar prăjitura va fi foarte gustoasă și aromată.
O decorăm cu coajă de portocală răzuită și ușor confiată în sirop și cu felii de portocale.
Prăjitura Revani cu lămâie și portocale este foarte delicioasă și foarte aromată, chiar merită preparată.
10 comentarii
Umeda si pufoasa! trebuie sa incerc si eu un desert la multicooker, mi-ai facut pofta!
Pup, Cristina!
Ce bine arata! E asa rumena si pufoasa .. o mananci din priviri 🙂 Pupici :*
Pupici, Danutza! Tare buna a fost!
Intr-adevar! Imi vine sa musc din pufosenia de prajitura. Foarte gustoasa!
Multumesc, Ildiko, bine ai venit in casuta mea! 😀 >:D<
Arata minunat. Si prezentarea este foarte frumoasa!
Multumesc! 🙂
Tare buna si aromata!
Te pup, Timea! >:D<