Pentru ca ne plac in mod deosebit chiftelutele in sos, am preparat de data aceasta o rețeta de Chiftelute in sos de dovlecei.
Le-am preparat la multicooker si tare bune au iesit.
Pentru prepararea chiftelutelor nu voi mai prezenta reteta, am prezentat-o aici, doar ca de data aceasta le-am preparat la multicooker.
Ingrediente
- 2 dovlecei cruzi
- 2 cepe galbene
- 5 catei de usturoi
- 3 linguri pasta de rosii
- 20 chiftelute din carne si legume
- sare dupa gust
- 100 ml ulei
- 300 ml apa
- 2 foi dafin
- condimente: piper, cimbru, oregano
Mod de preparare Chiftelute in sos de dovlecei
Pentru sos, curatam dovlecelul si il dam pe razatoare sau il maruntim in robot, oricum se va pasa in timpul prepararii.
Curatam ceapa si o tocam solzisori, iar usturoiul il curatam si il presam.
Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul FRY pentru 15 minute.
Cand se incinge uleiul adaugam ceapa si o lasam pana devine translucida, amestecand in ea din cand in cand, apoi adaugam dovlecelul si il amestecam de cateva ori pentru a se patrunde uniform.
Spre finalul timpului adaugam si pasta de rosii( eu am folosit pasta de rosii cu ardei copti, este preferata mea)
Dupa expirarea timpului, adaugam chiftelutele si apa calda cat sa fie acoperite si setam programul STEW pentru 30 de minute.
Tinand cont ca si chiftelutele si pasta de rosii sunt condimentate, vom gusta sosul pe la jumatatea prepararii si il vom asezona atunci cu condimente si sare.
Tot atunci vom adauga si usturoiul presat.
La final adaugam patrunjelul tocat marunt.
Eu prepar acest sos vara sub forma de zacusca si il pun in borcane pentru iarna, se pastreaza foarte bine.
[/preparare]
6 comentarii
Cat de bine arata!, Sunt undeva unde nu pot sa gatesc si salivez la preparatele tale 🙂
Te pup, Simona! Sper sa vii cu rezultate bune de acolo!
Multumesc, pup si eu :* Rezultatele sunt foarte bune, ne intoarcem fericiti 🙂
Ma bucur tare mult! Felicitari!
Arata super! Cred ca este si foarte gustoasa!
Multumesc pentru vizita si apreciere!