211
Este prima data cand prepar prajitura Sah cu biscuiti bicolori si blat cu mac și tare m-a incantat.
Mi-a fost putin teama ca nu o sa le placa baietilor mei macul, dar nici n-au ridicat o astfel de problema.
A iesit tare buna, dar putina, pentru ca am facut-o in tava mica 22/36 cm.
Prajitura in varianta ei originala se face cu biscuiti Picnic, dar eu nu am gasit, asa ca am folosit Petit Beure combinati.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- Blat:
- 8 albusuri
- 9 linguri zahar
- 100 gr nuca de cocos
- 100 gr mac
- 2 linguri faina
- sare
- 1 lingurita zeama de lamaie
- Crema:
- 8 galbenusuri
- 8 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 10 linguri lapte
- 1 varf cutit sare
- 250 gr mascarpone
- In plus:
- 1 pachet mic de biscuiti simpli, Petit Beure
- 1 pachet mic de biscuiti cu cacao, Maronetti
[/ingredients]
Portii: 16;
Timp de preparare: sub 60 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]
Preparare blat cu mac
Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste fiecare cate un praf de sare.
Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam energic pana obtinem o bezea tare.
Scoatem mixerul si introducem o paleta sau un tel.
Adaugam treptat faina, nuca de cocos si macul, amestecand usor de jos in sus pentru a nu se lasa prea mult bezeaua.
Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam energic pana obtinem o bezea tare.
Scoatem mixerul si introducem o paleta sau un tel.
Adaugam treptat faina, nuca de cocos si macul, amestecand usor de jos in sus pentru a nu se lasa prea mult bezeaua.
Tapetam tava cu hartie ce copt, intindem compozitia de blat in ea si o dam la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana se rumeneste usor la suprafata, depinde de cuptorul fiecaruia.
Preparare crema
Frecam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spumoase, apoi le diluam treptat cu laptele rece.
Fierbem crema pe baie de aburi, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana se ingroasa ca o budinca.
Fierbem crema pe baie de aburi, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana se ingroasa ca o budinca.
Lasam crema fiarta sa se raceasca apoi o amestecam treptat cu mascarponele.
Asamblare Prajitura Sah cu biscuiti bicolori si blat cu mac
Peste blatul racit, intindem crema, de asemeni, racita.
Deasupra cremei asezam biscuitii alternand unul simplu cu unul de cacao, ca la tabela de sah.
Acoperim cu o folie prajitura Sah cu biscuiti bicolori si blat cu mac si o dam la rece pentru cateva ore, apoi o vom portiona.
Pofta buna!
[/preparare]
4 comentarii
Bun, bun! (y) Cand ajung la Pitesti, poate ma servesti si pe mine cu o bucata din frumoasa prajitura 🙂
Cu drag te servesc, Simona, doar sa ma anunti cand vii! >:D<
Ce prajitura ingenioasa! Arata tare bine si toate ingredientele sunt fix pe gustul meu. Ati mancat-o toata-toata? 🙂
Multumesc, Iuliana! N-am gasit biscuitii care trebuiau, dar a fost buna si asa. Pup!