Briose aperitiv cu orez si piept de pui

de Maria Udrea
2 comentarii
Briose aperitiv cu orez si piept de pui

Aceste briose aperitiv cu orez si piept de pui intra in categoria “cu ce sa ne mai incantam copiii si musafirii”.
Este o combinatie tare gustoasa si satioasa, cu orez, legume mexicane, piept de pui si mozzarela.

Foarte gustoasa a fost si combinatia acestor  Briose aperitiv cu paste fainoase, sau a acestor Briose aperitiv cu carne tocata si cuscus, pe care le recomand cu tot dragul!

Ingrediente

  • Pentru preparare orez:
  • 300 gr orez
  • apa(3:1 fata de volumul orezului)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • piper
  • cimbru
  • 1 foaie dafin
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr piept de pui
  • 450 gr legume mexicane
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • Pentru ornat:
  • felii subtiri de mozzarella
  • 3-4 buc rosii deshidratate
  • 2-3 buc gogosari murati
  • In plus:
  • apa pentru fiert pieptul de pui si legumele
  • ulei de masline pentru uns formele de briose

 

Portii: 16;

Timp de preparare: sub 90 minute

Mod de preparare

Pregatim ingredientele pentru Briose aperitiv cu orez si piept de pui.

Mai intai fierbem pieptul de pui in apa cu putina sare, apoi il maruntim in robot.

Legumele mexicane le punem la fiert pentru 15 minute in apa cu sare, direct congelate, apoi le scurgem bine de apa.

Orezul l-am preparat la multicooker pe programul RICE, asezonat cu un praf de piper, un praf de cimbru, o lingurita de sare si una de zahar si o foaie de dafin.

Daca nu avem multicooker, il fierbem pe aragaz, dar avem grija sa nu se lipeasca.

Lasam toate ingredientele fierte sa se raceasca.

Separam albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le vom amesteca cu smantana si praful de copt, iar albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi le amestecam usor cu orezul.

Amestecam legumele cu pieptul de pui, adaugam peste ele galbenusurile cu smantana si la final orezul amestecat cu albusurile.

Omogenizam usor compozitia si o mai asezonam cu condimente, daca mai este cazul.

Asamblam si coacem delicioasele Briose aperitiv cu orez si piept de pui.

Ungem formele de briose cu putin ulei de masline si le umplem cu amestecul rezultat.

Le asezam intr-o tava si le dam la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade.

Feliem mozzarela mai subtire, cate o felie pentru fiecare briosa.

Taiem rosiile deshidratate in bucati mai mici, la fel si bucatile de gogosar.

Cu 10 minute inainte de stingerea focului scoatem briosele din cuptor si asezam peste ele cate o felie de mozzarella si bucati de gogosar si rosii.

Dam din nou tava la cuptor, sa se gratineze briosele frumos.

La final le ornam cu frunze de patrunjel pentru un plus de culoare.

Sunt de efect aceste Briose aperitiv cu orez si se pot servi atat calde cat si reci.

Spor si pofta buna!

NOTE:

  • Nu recomand a se mai adauga faina, sau pesmet, pentru a ramane textura brioselor mai aerata.
  • Se mai pot adauga in compozitie, masline, ciuperci, ceapa rosie, dupa gustul fiecaruia.
  • Se pot servi simple sau cu ketchup.
Briose-aperitiv-cu-orez-1 Briose-aperitiv-cu-orez-2 Briose-aperitiv-cu-orez-3 Briose-aperitiv-cu-orez-4 Briose-aperitiv-cu-orez-5 Briose-aperitiv-cu-orez-6 Briose-aperitiv-cu-orez-7 Briose-aperitiv-cu-orez-10Briose-aperitiv-cu-orez-9
Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

simonacallas 6 April 2015 - 5:50

Buna idee, briosele aperitiv sunt un deliciu si cu siguranta incanta pe oricine 🙂

Răspuns
Maria Udrea 6 April 2015 - 7:01

Multumesc, Simona! Chiar sunt de efect! >:D<

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.