Tare mult le-a placut baietilor mei aceasta reteta de musaca din piure de cartofi cu carne tocata si leurda!
Mi-au zis ca asa vor sa o prepar de acum inainte si mi-au dat nota maxima, ca mai nou acum mi se dau note la mancare :))))
Ne place mult leurda si nu ezit s-o includ in alimentatia noastra de cum apare. O includ in salate, in supe si ciorbe, în mancaruri scazute, aperitive si chiar in aluaturi.
Una dintre retetele cu leurada de pe blog, care ne-a placut mult este reteta de hummus cu leurda si lipii de casa. Leurda nu a inlocuit usturoiul din reteta, i-a completat gustul. In plus a oferit o culoare minunata hummusului.
Iar o alta reteta pe care, de asemeni, o adoram, este reteta de macrou la cuptor in sos de rosii cu leurda.
Dar mai gasiti pe blog o multime de retete cu leurda, de unde va puteti inspira.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter
Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de musaca din piure de cartofi cu carne tocata si leurda.
Ingrediente
- Pentru piure
- 750 gr cartofi
- apa cat sa fie acoperiti
- 1 lingurita sare
- 50 gr unt
- busuioc uscat
- 120 ml lapte caldut
- Pentru umplutura:
- 500 gr carne tocata(vita+porc)
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- 1/2 legatura leurda
- cimbru
- piper
- 2 linguri ketchup dulce
- 1 lingura ulei
- cativa stropi de apa
- 1/2 legatura patrunjel
- sare dupa gust
- Pentru gratin:
- 2 oua
- 2 linguri smantana
- 1 varf cutit sare
- 50 gr cascaval ras
Portii: 6;
Timp de preparare: 40 minute
Mod de preparare pentru musaca din piure de cartofi cu carne tocata si leurda
Pentru piure, curatam spalam si tocam cartofii mai marunt, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperit si o lingurita sare.
Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incep sa se sfarame.
Nu uitam sa indepartam spuma care se formeaza deasupra.
Dupa ce s-au fiert bine, scurgem toata apa, adaugam untul taiat cubulete si putin busuioc maruntit si ii pasam bine, apoi ii diluam cu laptele caldut.
Pentru umplutura, curatam si tocam legumele marunt si le calim in ulei incins, adaugand si putina apa, cativa stropi.
Adaugam carnea cand legumele se patrund usor si presaram piper, cimbru si sare.
Lasam carnea pe foc pana cand este bine preparata si o amestecam din cand in cand.
Tocam leurda marunt precum si patrunjelul verde si le adaugam peste carnea tocata, spre finalul prepararii, odata cu ketchupul.
Intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt, asezam 2/3 din piure, apoi adaugam amestecul de carne si legume si acoperim cu restul de piure.
Batem cele doua oua cu putina sare, adaugam si smantana si le turnam peste piureul din vas.
Razuim cascavalul deasupra si dam vasul la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade, sau pana cand mancarea se rumeneste frumos deasupra.
Noi am servit musacaua cu rosii si branza, dar este foarte buna si servita cu muraturi.
NOTA:
Leurda poate fi inlocuita cu cativa catei de usturoi, pentru cine nu o agreeaza.
Daca in timpul prepararii carnii rezulta prea mult lichid, acesta se va scurge, pentru a nu iesi musacaua prea moale.
Poate va place si reteta de omletă cu ceapă verde și leurdă.
Mai puteti incerca si reteta de urzici cu orez și spanac, cu multă leurdă.
[/preparare]
4 comentarii
E foarte aspectuoasa, si eu ti-as fi dat tot nota 10 🙂
Multumesc, Simonel! Pup!
Ce bunatate!!! Si daca are si leurda este clar pe gustul meu!
Daaa, primavara aceasta am gatit aproape orice cu leurda 🙂