Dragii mei, mi-am început luna decembrie cu un strop de nostalgie, preparând o bine-cunoscută rețetă de prăjitură din copilărie: Prăjitura Semiluna.
Și asta pentru că echipa Edulcorem Stevia m-a provocat să pregătesc un desert delicios, îndulcit natural, cu Edulcorem Stevia.
Edulcorem STEVIA este un îndulcitor 100% natural din Stevia Rebaudiana și Eritritol.
Are ZERO calorii și ZERO indice glicemic, este stabil termic și, cel mai important, nu are gustul amărui, specific altor îndulcitori.
Edulcorem Stevia vine pe piață în două variante:
1:1 – putere de îndulcire similară zahărului;
1:2 – putere dublă de îndulcire față de zahăr.
Cele două variante Edulcorem Stevia pot fi folosite în băuturi, prăjituri, creme și alte preparate culinare. Cu un excelent raport calitate-preț, Edulcorem Stevia a fost creat tocmai pentru a răspunde așteptărilor celor care au restricții alimentare, dar își doresc dulciuri sănătoase, la preț accesibil!
Și pentru că 14 noiembrie a fost desemnată Ziua INTERNAȚIONALĂ a Diabetului, prietenii de la Edulcorem Stevia au dat startul campaniei de conștientizare a faptului că persoanele care suferă de diabet pot renunța la zahăr, dar nu și la gustul dulce.
Găsiți detalii despre produse și accesând acest link: https://www.nosugarshop.ro/.
Din aceeași categorie de Rețete fără zahăr, mai găsiți pe blog și:
Rețeta Plăcinte trandafir cu dovleac plăcintar
Rețeta Negresă cu mere și bezea, fără zahăr
Ingrediente
- Pentru o tavă de 23/36 cm:
- 6 ouă, medii
- 150 gr Edulcorem stevia 1:1
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 200 gr făină
- un praf de sare
- 1 păstaie de vanilie
- 5 gr praf de copt
- 150 gr nucă măcinată
- 30 gr edulcorem stevia 1:2, pentru pudrat
Mod de preparare
Iată cum procedăm pentru a prepara Rețeta Prăjitura Semiluna!