36
Rețeta Brownie cu gem de caise și bezea cu nuci, face parte din categoria rețetelor de prăjituri pe care, după ce le termini, îți dorești să le repeți a doua zi.
Cu blat ușor umed, din gălbenușuri cu ciocolată amăruie și blat de bezea cu nuci, separate cu un strat din gem de caise acrișor, a ieșit o nebunie de prăjitură ce combină trei gusturi: dulce+amărui+acrișor.
Rețeta acestei prăjituri am adaptat-o, de fapt, după Rețeta de prăjitură Figaro, care ne place maxim. Am preparat la bază un alt blat cu ciocolată amăruie, care i-a schimbat total gustul.
Vă mai recomand și Rețeta Brownie cu cremă de mere și frișcă!
Ingrediente
- Pentru blat cu ciocolată( 24/37 cm):
- 6 gălbenușuri
- 100 gr zahăr
- 200 gr ciocolată amăruie(80% cacao)
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 200 ml lapte
- 300 gr făină
- 100 gr nucă măcinată mai grosier
- un praf de sare
- 2 lingurițe esență de rom
- 5 gr praf de copt
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- Pentru blatul de bezea cu nuci:
- 6 albușuri
- 175 gr zahăr
- 175 gr nucă măcinată fin
- un praf de sare
- În plus:
- 750 gr gem de caise
- 1 lingură amidon de porumb
- zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare
Pregătim blatul cu ciocolată pentru Rețeta Brownie cu gem de caise și bezea cu nuci.
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Tăiem untul în bucăți mai mici, rupem și ciocolata în bucăți și le adăugăm într-un vas, împreună cu laptele. Punem vasul pe foc și amestecăm constant, până se topesc ingredientele solide și se omogenizează compoziția. Lăsăm compoziția să se răcească, apoi adăugăm esența de rom, gălbenușurile și omogenizăm. Cernem făina și o amestecăm cu praful de copt, bicarbonatul și un praf de sare. Încorporăm acest amestec în compoziția cu ciocolată, apoi încorporăm și nuca măcinată. Aluatul va avea consistența unei smântâni, ceva mai groasă.
Tapetăm tava cu hârtie de copt la bază, iar pereții îi ungem cu ulei. Întindem compoziția pentru blatul cu ciocolată în ea. Deasupra întindem gemul de caise amestecat cu amidonul.
Pregătim blatul de bezea cu nucă.
Presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm spumă, apoi, adăugăm zahărul lingură cu lingură, mixând continuu până obținem o bezea fermă. Scoatem mixerul și încorporăm nuca măcinată, folosind o spatulă. Întindem blatul de bezea cu nucă peste stratul de gem, îl nivelăm și dăm tava la cuptor,
Coacem delicioasa Brownie cu gem de caise și bezea cu nuci pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Lăsăm prăjitura să se răcească în tavă, apoi o porționăm și o pudrăm cu zahăr cu aromă de vanilie.
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.
1 comentariu
Am incercat si eu aceasta prajitură. Am respectat cantitățile și toți pașii dar la blat e prea mare cantitatea de făină și nu mi-a ieșit blatul .Eu folosesc făină grania .Data viitoare voi pune numai 250grame sau 300grame.Totuși 500grame este prea mult. În rest e ok.