Vafe aperitiv cu legume mexicane. Rețetă de post fără ulei

de Maria Udrea
3 comentarii
Vafe aperitiv cu legume mexicane

Pentru că în bucătăria mea a poposit un nou ajutor, un aparat de vafe sau gofre, l-am testat pregătind o rețetă de post fără ulei: Vafe aperitiv cu legume mexicane. Aparatul este unul foarte bun, în care nu se lipesc aluaturile de plăcuțe, chiar dacă nu este uns.

Foarte gustoase au ieșit și sunt perfecte și pentru gustările de la pachet. Sunt bune atât calde, cât și reci, servite simple, cu ketchup de casă, sau cu o dulceață delicioasă de ardei iuți – vedeți REȚETA AICI!

Mai găsiți pe blog diverse Rețete la aparatul de vafe, dulci sau sărate, pentru gusturile toate.

Iar dacă nu dețineți un aparat bun pentru vafe, le puteți prepara la tigaia atiaderentă, sub formă de pancakes. Puneți cu lingura  mici grămăjoare în tigaie, aplatizați-le puțin să le dați formă frumoasă și lăsați-le să se rumenească pe prima parte la foc mediu. Le întoarceți cu spatula de silicon sau de lemn și le rumeniți și pe a doua parte.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta vafelor.

Vafe aperitiv cu legume mexicane

Vafe aperitiv cu legume mexicane

Printează
Porții: 20 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.3/5
( 3 vot(uri) )

Ingrediente

  • Pentru 10 vafe aperitiv:
  • 450 gr legume mexicane
  • 1 cartof
  • 750 ml apă
  • 200 gr făină
  • sare și piper
  • 1 linguriță praf de copt
  • cimbru și oregano, uscate
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare pentru vafe aperitiv cu legume mexicane

Punem 750 ml de apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm o linguriță de sare mare și legumele mexicane, congelate.
Lăsăm legumele să fiarbă 10-12 minute, apoi le scurgem, într-o sită.
Supa o punem din nou la fiert și adăugăm cartoful curățat și tocat cuburi. Îl lăsăm să fiarbă până se pătrunde bine și se poate pasa.
Pasăm cartoful cu ajutorul blenderului, păstrând și supa în care a fiert. Vom obține un piure mai subțire în care adăugăm făina amestecată cu praful de copt, dar după ce acesta se răcește bine.
Adăugăm legumele mexicane, un praf de piper, puțin cimbru, puțin oregano și pătrunjelul verde, tocat mărunt.
Lăsăm compoziția pentru vafe aperitiv să se odihnească 10 minute, pentru a avea timp praful de copt să se activeze.
Conectăm aparatul de vafe la sursa de curent și așteptăm aprinderea ledului, care indică faptul că aparatul s-a încălzit.
Punem câte 3 linguri din compoziția pentru vafe aperitiv în fiecare casetă și închidem capacul.
Din nou așteptăm aprinderea ledului care ne va indica faptul că s-au copt cele două vafe. Nu le scoatem imediat, că s-ar putea să avem surpriza că nu s-au copt. Ridicăm ușor capacul și ne uităm dacă sunt rumenite.
Le scoatem cu o paletă de silicon și punem, din nou, compoziție pentru alte două vafe.
Simplu și ușor de preparat o gustare delicioasă pentru o zi de post!
Chiar dacă nu au ulei în compoziție, iar formele nu le-am uns, surpriza plăcută a fost că vafele nu s-au lipit. Dar, pentru reușita lor, aparatul de vafe trebuie să fie unul bun, în care aluatul nu se lipește.

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram, dar și pe Pinterest sau pe Twitter.

 

Rețete înrudite

3 comentarii

Ilina Gabriela 27 May 2022 - 11:57

Am respectat reteta pas cu pas si nu ies!!!
Se lipesc si pe langa asta nu se coc….mi-am distrus si aparatul

Răspuns
Maria Udrea 27 May 2022 - 12:01

Doamne ferește! Dar ce aparat aveți de lipește? Mie de ce mi-au ieșit? 🙂 Nu au cum să nu iasă, cred că se vede foarte bine în pozele doveditoare atașate la rețetă.

Răspuns
Maria Udrea 27 May 2022 - 12:03

Cred că ați deschis aparatul înainte de a fi coapte vafele.

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.