27
Băieții mei adoră friptura de pui, șnițelele, chiftelele și în general preparatele din carne, iar aceste pulpe de pui în crustă de muștar au primit notă maximă.
De fiecare dată încerc să le combin în așa fel încât să aduc ceva în plus față de data trecută.
Bine, nu e o crustă șimplă de muștar, ci un fel de aluat pentru șnițele, dar predominant este muștarul.
Vedeți și: Rețeta pentru șnițele de pui
Foarte des preparăm și Rețeta de piept de pui în crustă din fulgi de porumb.
Copănele de pui din rețeta de față au ieșit ușor picante, foarte crocante la exterior și suculente la interior.
Ingrediente
- 500 g pulpe inferioare de pui( copănele)
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
- Pentru crustă:
- 2 ouă mari
- 1 lingură muștar clasic
- 1 linguriță muștar cu hrean
- sare
- un praf ghimbir
- un cățel de usturoi răzuit
- 1 lingură făină
- În plus:
- 150 g făină, pentru pudrat
- 150 g pesmet
Porții: 8
Timp de preparare: 30 minute
Mod de preparare rețetă de pulpe de pui în crustă de muștar
Îndepărtăm pielea de pe copănelele de pui și le condimentăm cu sare și piper.
Amestecăm bine ouăle cu muștarul și usturoiul răzuit.
Adăugăm o lingură de făină, sare și condimente, după gust și omogenizăm bine amestecul.
Așezăm pe un platou făina, iar pe altul pesmetul.
Trecem pulpele mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă și muștar și imediat prin pesmet.
Le prăjim în baie de ulei, la foc mediu, până se rumenesc frumos pe toate părțile.
Nu trebuie să fie focul prea tare, pentru a nu se rumeni rapid și a rămâne crude la interior, dar nici încet, pentru a nu se îmbiba crusta cu ulei.
Le servim calde, cu garnitura preferată și o salată sau murături, cu brânzeturi chiar.
Sunt bune și reci aceste pulpe de pui în crustă de muștar, sau se pot reîncâlzi, la microunde.
Să vă fie de folos!
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.