Pentru un pranz delicios servit in familie, am preparat o reteta de risotto cu ciuperci si bacon. Am preparat reteta la multicooker si nu am mai pierdut timpul pe langa aragaz.
Este foarte util acest multicooker, putem prepara cu ajutorul lui orice tip de reteta, chiar si deserturi.
Va recomand de pe blog si reteta de mancare de mazare cu gnocchi si carnati, preparata tot la multicooker.
Din categoria deserturilor va recomand sa incercati reteta de budinca de orez cu visine si nuca de cocos.
In randurile de mai jos puteti urmari lista de ingrediente si pasii necesari prepararii retetei de orez cu ciuperci si bacon la multicooker.

Ingrediente
- 300 gr orez Risotto
- 1 morcov
- 2 cepe
- 2 ardei rosii(congelati)
- 150 gr ciuperci din conserva
- 200 gr bucati de bacon afumat
- 120 ml ulei de masline
- 600 ml apa
- 1 lingurita sare
- 2 foi de dafin
- 1 varf lingurita piper alb macinat
- 1 varf lingurita cimbru
- 1 varf lingurita boia de ardei dulce
- 1/2 legatura patrunjel verde
Portii: 4;
Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare pentru Risotto cu ciuperci si bacon
Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul fry pentru 15 minute.
Cand incepe sa se incinga uleiul adaugam legumele, ciupercile, foile de dafin si putina sare si le lasam 5-10 minute, amestecand din cand in cand cu spatula din dotare, apoi adaugam baconul si la final orezul.
Amestecam ingredientele in vas timp de cateva minute, apoi vom elimina foile de dafin si vom asezona cu celelalte condimente.
Adaugam apa calda, inchidem capacul si setam programul Risotto pentru 40 de minute.
Cand se finalizeaza programul, deschidem capacul aparatului si adaugam patrunjelul tocat.
Noi am servit deliciosul risotto cu ciuperci si bacon alaturi de snitele din piept de pui si muraturi.
Sa va fie de folos!
Gasiti pe blog o colectie de retete preparate la multicooker, de unde va puteti inspira.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter.
2 comentarii
Ce apetisant arata!!!
Multumesc, Dia!