Risotto cu ciuperci si bacon

de Maria Udrea
2 comentarii

 

 

Util acest multicooker mai ales pentru preparate cu orez sau paste!

[ingredients title=”Ingrediente”]

 

  • 300 gr orez Risotto
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2 ardei rosii(congelati)
  • 150 gr ciuperci din conserva
  • 200 gr bucati de bacon afumat
  • 120 ml ulei de masline
  • 600 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 2 foi de dafin
  • 1 varf lingurita piper alb macinat
  • 1 varf lingurita cimbru
  • 1 varf lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 legatura patrunjel verde

[/ingredients]

Portii: 4;
Timp de preparare: sub 60 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim toate ingredientele, adica spalam orezul, curatam, spalam si tocam legumele marunt, scurgem ciupercile de lichid si le tocam mai micute.
Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul fry pentru 15 minute.
Cand incepe sa se incinga uleiul adaugam legumele, ciupercile, foile de dafin si putina sare si le lasam 5-10 minute, amestecand din cand in cand cu spatula din dotare, apoi adaugam baconul si la final orezul.

Amestecam ingredientele in vas timp de cateva minute, apoi vom elimina foile de dafin si vom asezona cu celelalte condimente.
Adaugam apa calda, inchidem capacul si setam programul Risotto pentru 40 de minute.

Cand se finalizeaza programul, adaugam patrunjelul tocat.

Noi am servit alaturi de snitele din piept de pui si muraturi.

Sa va fie de folos!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

Diaconta 17 January 2016 - 14:09

Ce apetisant arata!!!

Răspuns
Maria Udrea 17 January 2016 - 14:31

Multumesc, Dia!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.