De mare efect a fost acest tort Sah de biscuiti cu fructe confiate, rahat si nuca, din categoria „Torturi fara coacere”!
Initial am vrut sa fac salam de biscuiti pentru ca tot pofteam la Cleme – bucataras, care a facut cativa metri de salam in ultimul timp.
Dar apoi, mi-am adus aminte ca Rux a facut un tort de biscuiti in tava de chec si daca tot am avut niste biscuiti glazurati, mi-a venit ideea sa-i asamblez in forma de sah.
A iesit un deliciu de tort care din pacate s-a dovedit a fi putin, avand in vedere ca l-am impartit cu mama si mama soacra.
Gasiti pe blog si reteta clasica de salam de biscuiti, asa cum ni-l preparau mămicile noastre, cu cele mai simple ingrediente și la îndemâna tuturor.
Dar mai gasiti si o reteta de tort de biscuiti de post. Este simplu si usor de preparat, iar gustul este delicios.
Iar mai jos puteti urmari lista de ingrediente si pasii necesari pentru prepararea tortului sah de biscuiti cu fructe confiate.
Ingrediente
- 700 gr biscuiti simpli
- 150 gr biscuiti glazurati
- 400 gr rahat turcesc
- 100 gr caise confiate
- 50 gr merisoare confiate
- 100 gr nuca
- 500 gr ciocolata de menaj amaruie
- 50 gr cacao
- 200 gr unt
- 700 ml lapte
- 4 linguri zahar
- sare
Mod de preparare pentru tort Sah de biscuiti cu fructe confiate
Pregatim sahul de biscuiti
Peste folia din tavi am asezat biscuitii glazurati in forma de sah, imbracand si peretii laterali cu cate un rand de biscuiti.
Preparare tort sah de biscuiti cu fructe confiate, rahat si nuca
Biscuitii obisnuiti i-am rupt in bucati mai maricele si i-am impartit in doua parti.
De asemenea, am impartit toate ingredientele in cate doua parti pentru ca am lucrat separat pentru fiecare tava de tort.
Deci, peste biscuitii rupti am adaugat fructele confiate, nuca taiata mai mare, si rahatul.
Punem intr-un vas, pe foc moale, untul cu ciocolata rupta bucati, iar in alt vas amestecam laptele cu cacaua, zaharul si putina sare.
Nu am pus zahar mult, pentru ca sunt fructele confiate destul de dulci, la fel si rahatul.
Turnam cate putin lapte peste ciocolata si untul de pe foc si amestecam pana cand se topesc si se omogenizeaza toate, apoi punem totul fierbinte peste amestecul de biscuiti.
Amestecam rapid cu o furculita sa se patrunda si sa se omogenizeze totul si rasturnam amestecul peste biscuitii din tava.
Presam bine cu mainile tortul astfel format si il imbracam cu folia din tava.
Dam tava la rece pana se intareste suficient astfel incat sa-l putem portiona frumos.
Eu l-am tinut cam doua ore la frigider, apoi am portionat pe langa biscuiti.
10 comentarii
Ingenioasa ideea cu sahul, am sa-l fac si eu, dar fara fructe confiate 😀
Radita
Da, este de efect! Ma bucur ca iti place!
Nu am cont google, de aceea apare anonim
Sunt Radita Buicea 🙂
😀 Multumesc de vizita si te mai astept!
Interesant , tare interesant si aspect maxim …
Multumesc, Diana! Esti o draguta ca de obicei! Pup
Foarte interesanta combinatie. Imi place!
Multumesc! Si mie mi-a placut tare mult!
Excelenta reteta ! Arata atat de frumos felul in care ai asezat biscuitii !
Multumesc frumos, Claudia! Bun venit in casuta mea! 🙂