55

Foarte simplă, răcoroasă și ușoară, perfectă pentru o zi de vară, caniculară, această Salată de dovlecel cu iaurt și usturoi!
Este minunată servită rece, de la frigider!
Dacă se dorește, se poate prepara sub formă de sos, pasând dovleceii și poate concura cu deliciosul Sos de iaurt cu usturoi și castraveți.
Și pentru că eu conserv dovlecei la borcan, în saramură, vedeți rețeta AICI, îi folosesc iarna, printre altele și la această minunată salată.

Ingrediente
- 1 dovlecel de grădină, mediu
- 2 linguri iaurt grecesc
- 2 linguri cremă de brânză cu castraveți
- sare și piper
- 2 căței de usturoi
- 1 legătură de mărar verde
- câteva frunze de mentă
Rețeta Salată de dovlecel cu iaurt și usturoi – Mod de preparare
Iată cât de simplu și rapid pregătim o delicioasă gustare de vară!
Punem un vas cu 500 ml apă și 1/2 linguriță de sare, la fiert.
Punem iaurtul într-o sită, să se scurgă și să rămână cremos.
Tăiem dovlecelul transversal, pe lungime, în fâșii de 2 cm grosime. Curățăm fâșiile de coajă și de semințe, apoi le tăiem în cuburi aproximativ egale.
Când apa începe să fiarbă, adăugăm cuburile de dovlecel și le lăsăm pe foc 5-6 minute, atât cât să se pătrundă ușor.
Le scurgem de apa fierbinte, apoi le trecem prin jet de apă rece să oprim procesul termic și să le păstrăm mai al dente.
Într-un bol, amestecăm crema de brânză cu castraveți, cu usturoiul curățat și răzuit. Adăugăm și iaurtul scurs, mărarul tocat mărunt și frunzele de mentă, de asemeni, tocate mărunt.
Frunzele de mentă sunt opționale, dar dau o aromă plăcută și o senzație de prospețime.
Apoi adăugăm cuburile de dovlecei, bine scurse și amestecăm cu grijă totul. Asezonăm gustul cu sare și piper, acoperim bolul cu salata și îl dăm la frigider pentru cel puțin o oră.
Este foarte bună rece, această minunată salată de vară, gustoasă și revigorantă!
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.