Salata de legume cu rucola si piept de pui

de Maria Udrea
6 comentarii
Salata de legume cu rucola si piept de pui

Este foarte gustoasa si hranitoare aceasta salata de legume cu rucola si piept de pui, poate fi servita la orice masa din zi!

Si pentru ca am facut snitele de pui si nu s-au mancat toate, le-am adaugat pe cele care au ramas la aceasta salata, sa fie gustoasa si satioasa.

Se poate prepara si cu chiftelute, daca mai raman pentru a doua zi, sau cu orice fel de carne.

Bine, este buna si fara preparate din carne, dar nu tine la fel de foame. 🙂
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 300 gr piept de pui(preparat snitele)
  • 75 gr rucola
  • 2 fire ceapa verde
  • 4 rosii
  • 1 ardei kapia
  • 2 castraveti
  • 5 ridichi rosii
  • 50 gr feta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita zeama de lamaie

 

[/ingredients]

Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim ingredientele pentru Salata de legume cu rucola si piept de pui.

Spalam bine si scurgem de apa, legumele si rucola.
Le taiem rondele sau cuburi, cum le preferam.
Eu le-am feliat rondele cu dispozitivul din dotarea Salad Smart Chef, imi place ca le feliaza subtiri si uniforme.

Salata-legume-rucola-piept-pui-1 Salata-legume-rucola-piept-pui-2 Salata-legume-rucola-piept-pui-3 Salata-legume-rucola-piept-pui-4

 

Firele de ceapa le tocam separat, mai marunt.
Amestecam legumele intr-un bol si presaram peste ele putina sare, le lasam putin la odihnit sa isi lase lichid.

Intre timp feliem snitelele, in forma de betisoare, la fel si branza feta.

Scurgem legumele de lichidul lasat si le asezam in straturi in salatiera, alternand printre ele rucola, snitelele si feta.
Lichidul scurs il amestecam cu uleiul si zeama de lamaie, mai adaugam sare dupa gust, rezultand un dressing cu care stropim ingredientele .

Salata-legume-rucola-piept-pui-5 Salata-legume-rucola-piept-pui-7

Servim salata simpla, nu ne mai trebuie altceva langa ea, este destul de satioasa, sau putem adauga cateva crutoane.

  • Pieptul de pui poate fi preparat fie la gratar fie fiert sau prajit.
  • Se mai pot adauga masline si oua fierte, precum si verdeata tocata, patrunjel sau marar.

[/preparare]

Rețete înrudite

6 comentarii

Lulu Iancu 22 April 2015 - 18:13

Chiar ca-i dementiala si-mi place tare mult;eu foarte des fac asa ceva cu sau fara pui,mai adaug si un avocado daca-l am,mai adaug si niste miez de nuca si nu-ti mai trebuie mancare toata ziua!
Pup Merisor!

Răspuns
Maria Udrea 22 April 2015 - 20:03

Ce idee buna cu nucile si avocado! Pup, Lulu si multumesc de vizita si apreciere!

Răspuns
Didi 23 April 2015 - 18:38

Si zici tu ca este asa de buna? Am mancat doar o data si nu m-am impacat cu gustul, dar cred ca din cauza ca predomina. Probabil trebuie sa se piarda printre alte ingrediente.

Răspuns
Maria Udrea 23 April 2015 - 20:13

Didi, nici eu nu m-am impacat prima data cu ea, mi s-a parut prea amaruie 😀
Apoi am inceput sa o combin cu alte ingrediente si sa pun mai putina.

Răspuns
Simona 24 April 2015 - 6:31

Salata ca salata… dar vasul imi place rau!! Desi nu-s prietena cu rucola, n-as refuza o portie mica.. asa ca sa vad cam cum este salata 🙂

Răspuns
Maria Udrea 24 April 2015 - 6:44

Simo, vasul era uitat int-un sertar prin camara, am dat de el facand curatenia generala :))))

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.