9
Cand ceapa devine translucida, adaugam zaharul, apoi rosiile si mai lasam vasul pe foc 5-6 minute dupa care adaugam si baconul si ridicam vasul de pe foc.
Initial am vrut sa fac o iahnie de fasole, dar s-a transformat intr-o delicioasa pasta, la care am adaugat si bacon taiat fideluta si sos de ceapa cu multe rosii.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 500 gr fasole
- 2 l apa
- 4 cepe
- 2 morcovi
- 1 crenguta cimbru uscat
- 3 foi dafin
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 varf lingurita piper macinat
- sare dupa gust
- 2 capatani usturoi
- marar verde
- Pentru sos:
- 500 gr bacon
- 2 cepe rosii
- 2 cepe galbene
- 200 ml ulei
- 250 gr pasta de rosii
- 1 lingurita zahar
[/ingredients]
Portii: 8;
Timp de preparare: sub 90 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]
Iata cum pregătim Reteta Pasta de fasole cu bacon si sos de ceapa!
Punem fasolea bine spalata, la inmuiat de seara, in apa multa, la frigider.
Dimineata, scurgem apa si frecam fasolea pentru a-i indeparta pelicula de deasupra, atat cat se poate indeparta.
Punem fasolea la fiert in putina apa(cat sa fie acoperita), iar cand atinge punctul de fierbere, scurgem apa, clatim fasolea cu apa calda si o punem din nou la fiert in apa calda.
Facem acest procedeu de doua ori, dupa care lasam fasolea sa fiarba, in apa cat sa fie acoperita, plus 3 degete deasupra ei.
Cand fasolea incepe sa se inmoaie, adaugam ceapa si morcovul tocate marunt.
Dimineata, scurgem apa si frecam fasolea pentru a-i indeparta pelicula de deasupra, atat cat se poate indeparta.
Punem fasolea la fiert in putina apa(cat sa fie acoperita), iar cand atinge punctul de fierbere, scurgem apa, clatim fasolea cu apa calda si o punem din nou la fiert in apa calda.
Facem acest procedeu de doua ori, dupa care lasam fasolea sa fiarba, in apa cat sa fie acoperita, plus 3 degete deasupra ei.
Cand fasolea incepe sa se inmoaie, adaugam ceapa si morcovul tocate marunt.
Adaugam si putina sare, crenguta de cimbru si foile de dafin.
Curatam usturoiul si il presam, apoi il adaugam peste fasole, cand aceasta este aproape gata de dat deoparte de pe foc.
Intre timp preparam si sosul.
Punem uleiul la incins si rumenim in el baconul taiat fideluta, apoi inlaturam baconul si adaugam ceapa tocata marunt.
Curatam usturoiul si il presam, apoi il adaugam peste fasole, cand aceasta este aproape gata de dat deoparte de pe foc.
Intre timp preparam si sosul.
Punem uleiul la incins si rumenim in el baconul taiat fideluta, apoi inlaturam baconul si adaugam ceapa tocata marunt.
Cand ceapa devine translucida, adaugam zaharul, apoi rosiile si mai lasam vasul pe foc 5-6 minute dupa care adaugam si baconul si ridicam vasul de pe foc.
Mixam fasolea bine si o asezonam cu piper macinat si boia de ardei dulce.
Servim fasolea cu paine prajita, sos de ceapa si marar tocat marunt si bineintele, nelipsitele muraturi.
Servim fasolea cu paine prajita, sos de ceapa si marar tocat marunt si bineintele, nelipsitele muraturi.
Pofta buna!
NOTA:
NOTA:
Zaharul din sosul de ceapa este optional, sau se pune in functie de gustul pastei de rosii.
Crenguta de cimbru si foile de dafin se vor inlatura dupa 10-15 minute de fierbere.
[/preparare]
2 comentarii
Merisor, arata tare bine pasta ta de fasole! Esti si harnica si tare gospodina, draga mea! Felicitari pentru tot ce faci!
Multumesc, Viky, esti o draguta! M-ai facut sa resesc 🙂